Spring naar inhoud

Ultima 2016 Beeldende Kunst

Wiels

geschreven op 13 juni 2017
Wiels

Wiels - Centrum voor Hedendaagse Kunst in Brussel groeide sinds zijn begin in 2007 uit tot één van de belangrijkste referenties op het vlak van hedendaagse beeldende kunst in binnen- en buitenland, met een divers, gedurfd en kritisch onderbouwd programma.

Wiels presenteerde de afgelopen tien jaar in de gerenoveerde gebouwen van de voormalige brouwerij Wielemans meer dan 65 tijdelijke tentoonstellingen van nationale en internationale kunstenaars, zowel opkomende talenten als meer gevestigde waarden. Enkele namen uit de rijke en lange lijst: Mike Kelley, Felix Gonzalez-Torres, Francis Alys, Nasreen Mohamedi, Yto Barrada, Jeremy Deller, Wangechi Mutu, Akram Zaatari, Franz Erhard Walther, Petrit Halilaj, Luc Tuymans, Ann Veronica Janssens, Francis Alÿs, Walter Swennen, Sammy Baloji, …

In het kader van het residentieprogramma ontving Wiels een 130-tal kunstenaars voor een werkverblijf en organiseerde het centrum talrijke educatieve en sociale activiteiten. Dat allemaal zonder een permanente collectie.

VRTNU VRTNU VRTNU