Spring naar inhoud

OPROEP: Canvas zoekt deZES|lesSIX

Koningin Elisabethwedstrijd zang 2018 - © VRT
geschreven op 05 februari 2018

Word jij één van de zes?

VRT en RTBF zoeken 6 studenten hoger onderwijs met een grondige kennis van klassieke muziek en een passie voor zang die de Koningin Elisabethwedstrijd 2018 van nabij willen volgen.

Koningin Elisabethwedstrijd 2018 voor zang

deZES|lesSIX is een jongerenpanel van 3 Nederlandstalige en 3 Franstalige studenten tussen 18 en 25 jaar. Zij volgen de Koningin Elisabethwedstrijd tijdens de eerste ronde, de halve finale en de finale en brengen verslag uit op radio, televisie en sociale media.

Tijdens de finaleavonden wikken en wegen zij de kandidaten vanuit hun loge in Bozar en stellen zij hun eigen(wijze) ranking live voor op televisie. Na afloop van de wedstrijd stellen zij een cd samen met hun favorieten uit de halve finale en de finale. Deze cd maakt deel uit van de officiële wedstrijdbox.

Koningin Elisabethwedstrijd 2014 voor zang met DeZES|LesSIX: Camille, Bavo, Clelia Koningin Mathilde, Jakob, Caroline, Mit (van links naar rechts)
Een rollercoaster

Op vrijdag 20 april trappen deZES|lesSIX hun media-avontuur af met een kennismaking in Flagey. Daarna volgt de loting op 27 april, de voorronde op 1 en 2 mei, de halve finale op 4 en 5 mei, de finale op 10, 11 en 12 mei. Een rollercoaster, een bad in klassieke muziek, zang en opera.

Maar er is nog zoveel meer: een ontmoeting met koningin Mathilde in de koninklijke loge, een blik achter de schermen van de wedstrijd én van televisie, radio, … interessante gesprekken met boeiende mensen, met de jury, met kandidaten, met presentatoren, …

Zin gekregen? Of heb je nog vragen? Stuur dan vóór 14 maart 2018 een mail met je gsm-nummer, foto, cv en een filmpje (max. 1 minuut) met jouw motivatie naar deZESlesSIX@vrt.be.

VRTNU VRTNU VRTNU