Spring naar inhoud

Op bezoek bij Sam Dillemans

Schilder opent eigen exporuimte

Sam Dillemans - © Wim Van Eesbeek
geschreven op 07 september 2016

Als ge veel schildert, moogt ge veel tonen

Sam Dillemans

Sam Dillemans (1965) werd geboren in Leuven, maar werkt sinds enkele decennia in Borgerhout, Antwerpen. Hij schildert, bestudeert wat voorafgaat, zoekt, vindt en zoekt opnieuw. En dat al sinds zijn prille kindertijd.

Na een kwarteeuw schilderen heeft Sam Dillemans op een steenworp van zijn atelier een voormalig werkhuis gerenoveerd om er regelmatig zijn werk tentoon te stellen.

Zijn bijzonder artistiek parcours, wars van dwingende trends, heeft ondertussen een heel eigen plaats in de hedendaagse Belgische en internationale kunstwereld veroverd, mede door een aantal succesrijke tentoonstellingen in binnen-en buitenland.

Sam Dillemans

Vanuit een breed geïnteresseerd publiek wordt reeds lang de wens geuit zijn authentiek oeuvre permanent te kunnen bezichtigen. Hierbij aangespoord door zijn gedreven entourage is Sam graag op deze wens ingegaan. Vandaar dit initiatief.

Alleen de verf primeert

Sam Dillemans

Het is de bedoeling om met regelmaat en gedurende een langere periode kunstwerken te tonen, die representatief zijn voor de verschillende artistieke periodes in zijn curriculum of recente werken rond een bepaald inspirerend thema. De expositie die vanaf 16 april toegankelijk is voor het brede publiek, toont een beknopt overzicht van schilderijen tot grafiek, van zijn jeugdwerk tot de huidige landschappen.

Sam Dillemans over het pand waar de tentoonstellingsruimte is ondergebracht: “Ik woon 25 jaar in Borgerhout. Het pand ligt op 300 meter en nog eens 300 meter verder heeft Van Gogh gewoond… En Van Gogh is mijn eerste liefde geweest.”

VRTNU VRTNU VRTNU