Spring naar inhoud

Internationale topfictie

© HBO / RAI
geschreven op 18 december 2018
My brilliant friend

Canvas staat garant voor straffe en verrassende fictiereeksen, vaak exclusief en in première voor Vlaanderen. Ze zijn niet alleen lineair te bekijken op tv, maar ook via VRT NU, soms zelfs in preview.

In de kerstvakantie bijvoorbeeld is er de veelgeprezen HBO-verfilming van My Brilliant Friend, de bejubelde roman van Elena Ferrante. My Brilliant Friend is de eerste van haar vier ‘Napolitaanse romans’ over de levenslange vriendschap tussen twee Italiaanse vrouwen, van hun kindertijd in het Napels van de jaren '50 tot 2014.

Das Boot

Nog zo’n topreeks is Das Boot, een achtdelige sequel op de anti-oorlogsklassieker van Wolfgang Petersen uit 1981. De reeks, met een budget van meer dan 30 miljoen euro, begint waar de film is geëindigd. Ze speelt zich af vanaf het najaar van 1942 en volgt de gebeurtenissen aan boord van een gloednieuwe Duitse duikboot tijdens zijn eerste missie vanuit bezet Frankrijk. Tegelijk wordt het verhaal verteld van de familie van de bemanning aan land en dat van het Franse verzet.

Escape at Dannemora

Escape at Dannemora is een op ware gebeurtenissen gebaseerde reeks over een merkwaardige ontsnapping uit de gevangenis van Dannemora nabij new York in 2015. Twee moordenaars wisten toen te ontsnappen met de hulp van een vrouwelijke cipier. De reeks werd geregisseerd door Ben Stiller met in de hoofdrollen Benicio del Toro (Traffic, 21 Grams), Patricia Arquette (Boyhood, Medium) en Paul Dano (12 Years a Slave, There Will Be Blood).

De prestigieuze Italiaanse mystery-thriller The Miracle (Il Miracolo), geschreven én geregisseerd door de Italiaanse schrijver Niccolò Ammaniti gaat over de politieke, religieuze en wetenschappelijke ophef die ontstaat na de ontdekking van een miraculeus Maria-beeld dat bloed weent.

Andere nieuwe titels zijn onder meer de scandi-reeksen The Truth Will Out en STHLM Requiem (Zweeds-Belgische coproductie). Verder is het ook uitkijken naar nieuwe seizoenen van de RTBF-reeksen Ennemi public en La trêve, en van Occupied en Luther.

VRTNU VRTNU VRTNU