Spring naar inhoud

Film in het voorjaar

Moonlight - © Splendid
geschreven op 18 december 2018

Ook in zijn filmprogrammering gaat Canvas op zoek naar topkwaliteit. Niet zozeer kaskrakers, maar kwaliteitsfilms die net dat tikje anders zijn. Hun meerwaarde zit in de sterke verhalen, aansprekende thema’s, grote regisseurs, bekende acteurs, of een combinatie daarvan. Vaak zijn het bekroonde films en zendt Canvas ze als eerste uit in Vlaanderen.

Home

Dit voorjaar brengt Canvas onder meer het subtiele liefdesdrama 45 Years, bekroond met een dubbele Zilveren Beer voor beide hoofdrolspelers Charlotte Rampling en Tom Courtenay. Andere blikvangers zijn Chocolat van Roschdy Zem, Fien Trochs ophefmakende coming-of-age-film Home, Oscar-winnaar Moonlight van Barry Jenkins en Gouden Palm-winnaar I Daniel Blake van Ken Loach, stuk voor stuk Vlaamse televisiepremières. Verder ook klassiekers als Carlito’s Way (van Brian De Palma) en Hotel Rwanda van Terry George (25 jaar na de genocide in Rwanda).

Victoria

De cinefiele film krijgt een plaats op zaterdag, met films uit de hele wereld. Zo is er de straffe Duitse ‘one take’-thriller Victoria (van Sebastian Schipper), de charmante Ijslandse komedie Virgin Mountain, en El Club, een Chileense aanklacht tegen misbruik in de kerk.

Naar aanleiding van het wereldfilmfestival Mooov in april programmeert Canvas films uit Kirgizië (Centaur), India (Parched), Guatemala (Ixcanul) en Finland (Sami Blood).

Canvas blijft ook ruimte maken voor het waardevolle genre van de kortfilm, vanaf januari opnieuw op zaterdag, net voor de cinefiele film.

VRTNU VRTNU VRTNU