Spring naar inhoud

Dit zijn de meest geliefde nummers van Luc De Vos

© Alex Vanhee
geschreven op 23 mei 2018
Belgische rockicoon Luc De Vos was er eentje uit de duizend. Zijn songteksten werden opgepikt en doorgegeven over de generaties heen. Als levende legende had hij twee decennia lang een speciale plaats in de harten van jong en oud. Zijn onverwachte dood in 2014 ging dan ook door merg en been bij veel Vlamingen.

Muziek maken is geen werk, het is een privilege.

Luc De Vos

Met zijn groep Gorki heeft hij heel wat hits uitgebracht. Naar aanleiding van ‘zijn’ aflevering van Belpop vroegen we jullie naar het lied waar jullie de beste herinneringen aan hebben.

Jullie hebben daar massaal op gereageerd! Daarom hebben we een lijst samengesteld van de zeven meest geliefde nummers van Luc De Vos, gekozen door jullie.

Monstertje

Een nummer uit het gelijknamige album dat minder scoorde wat cijfers betreft, maar dat Luc De Vos zelf zeer nauw aan het hart lag. De rustige intro met zijn gitaar is niet te evenaren. De fans weten dat ook!

Een nummer uit het gelijknamige album dat minder scoorde wat cijfers betreft, maar dat Luc De Vos zelf zeer nauw aan het hart lag. De rustige intro met zijn gitaar is niet te evenaren. De fans weten dat ook!

Ooit was ik een soldaat

Misschien een van de meest emotioneel geladen teksten van Luc De Vos. Wie herkent zich niet in “ik zei niemand houdt van mij/ met tranen in mijn ogen/ het is de schuld van de maatschappij/ ik werd door iedereen bedrogen”. En juist deze herkenbaarheid en kwetsbaarheid maakte van Luc De Vos een volksheld.

Berejager

Een nummer dat een perfecte beschrijving is van Luc De Vos zelf: een introvert die wanhopig opzoek is naar een uitlaatklep om het vuur in zijn hart te tonen aan de buitenwereld. Een nummer dat jong en oud aanspreekt.

Hij is alleen

Net zoals Berejager gaat dit nummer ook over de moeilijkheden die zijn introversie met zich meebracht. Hij ziet het leven als volwassene niet zitten en hunkert naar zijn wondermooie kinderjaren.

We zijn zo jong

Een nummer uit het album dat werd uitgebracht rond de millenniumwisseling. We zijn zo jong is een bewijs dat je tijdens je volwassen jaren- in je ziel nog steeds jong kan blijven. Luc De Vos bewees dat puberen rond je dertig wel degelijk mogelijk en ook oké is.

Boze Wolven

Een nummer uit het allereerste album van Gorky. Zeer geliefd bij de fans, ondanks dat andere legendarische nummer…

Mia

Het nummer dat Luc De Vos onsterfelijk maakte. Mia en Lieve Kleine Piranha worden in 2018 nog steeds van begin tot einde luidkeels meegezongen.

Jarenlang hebben de fans zich afgevraagd wie Mia nu is. Wat een geluksvogel was zij toch! Een van de grootste hits ooit in Vlaanderen was voor haar geschreven. Jaren later bleek dat Mia geen persoon was, maar een idee… een idee van onbeantwoorde liefde.

Zo publiek, en tegelijkertijd zo geheimzinnig was Luc De Vos dus.

VRTNU VRTNU VRTNU