Spring naar inhoud

Dit is De Warmste Week bij Canvas

De Warmste Soirée - © Canvas
geschreven op 22 november 2019

Dit jaar kan je De Warmste Week niet alleen steunen door een actie te ondernemen voor een van de ruim 2000 goede doelen, maar ook door zelf als vrijwilliger te gaan helpen bij een goed doel.

Canvas geeft het goede voorbeeld:

De Warmste Soirée in AB met Mario Goossens & friends

In de Canvas-reeks Paradise City trok Mario Goossens van Triggerfinger de wereld rond op zoek naar de helende kracht van muziek in moeilijke omstandigheden.

Speciaal voor De Warmste Week nodigt hij op zondag 22 december in de Ancienne Belgique een plejade van Vlaamse artiesten uit: Frank Vander linden, Coely, Arno, Jasper Steverlinck, Geike, Ruben Block en Stijn Meuris.

De rode draad door De Warmste Soirée in AB is andermaal de helende kracht van muziek. De opbrengst gaat naar de actie Cleane Kleren. Een ticket voor De Warmste Soirée kost 20 euro en reserveren kan via canvas.be.

De Warmste Makerspace met Lieven Scheire

Voor het Canvas-programma Team Scheire bedenkt Lieven Scheire samen met een team van ontwerpers en makers concrete oplossingen voor dagdagelijkse problemen van mensen met een beperking.

En dat is precies wat ze ook gaan doen op 20, 21 en 22 december tijdens De Warmste Makerspace, een pop-up-atelier in BUDA::lab in Kortrijk. Daar pakken Lieven en zijn “fixers” allerhande kleine problemen aan en proberen ze die op een paar uur of een dag op te lossen.

Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen naar de kracht van creativiteit en samenwerking. En Lieven brengt dagelijks verslag uit van hun vrijwilligerswerk voor het goede doel op de Facebookpagina van Canvas. Hieronder alvast een oproep van Lieven aan mensen die een probleem willen laten oplossen.

De Warmste Luc

Hoe je als vrijwilliger daadwerkelijk kan helpen om goede doelen op de kaart te zetten en te steunen, toont Luc Haekens in De Warmste Luc. De reporter van De Ideale Wereld gaat de volgende weken op pad om een aantal goede doelen een hart onder de riem te steken. En om hen te helpen om meer geld in het laatje te krijgen.

Zo organiseerde hij onder meer een inlevingsactie voor Zicht op cultuur, een organisatie die ijvert voor de inclusie van blinden en slechtzienden in de maatschappij.

Het resultaat zie je in onderstaand filmpje. Later springt Luc ook nog in de bres voor diverse andere goede doelen.

VRTNU VRTNU VRTNU