Spring naar inhoud

Belgische kortfilms

© Alidor Dolfing
geschreven op 11 oktober 2018

In aanloop naar het Internationaal Kortfilmfestival Leuven programmeert Canvas vanaf 14 oktober elke zondagavond een kortfilm van eigen bodem. Deze talentvolle makers tonen hun kunsten.

Out of the blue, into the black

Out of the blue, into the black

Tijdens een storm op een muziekfestival raakt Flament levensgevaarlijk gewond. Hij zit opgesloten in een dixi-toilet. Maar hij is nog niet klaar om te sterven. Hij vecht wanhopig tegen tijd en ruimte.

Een kortfilm van Alidor Dolfing, 2017

Saint Hubert

Tijdens een grootschalige politie zoektocht in het oudste natuurpark van de Belgische Oostkantons, botsen agenten op een lokale boswachter. Hij is niet gediend met de onvoorziene gasten en de confrontatie escaleert van kwaad naar erger. De boswachter beschermt ‘zijn’ gebied met hart en ziel en zet alles op alles om de indringers zo ver mogelijk op afstand te houden.

Een kortfilm van Jules Comes, 2016

Lost in the Middle

Lost in the middle

Steven en Abdel, twee Vlaamse twintigers, reizen naar het onrustige Syrië. De ene als onervaren fotojournalist, de andere als strijder tegen Assad. Toch hebben de twee meer met elkaar gemeen dan je zou denken.

Een kortfilm van Senne Dehandschutter, 2017

Remise

Remise

Luc Moulin is Belgisch kampioen schaakboksen. Maar dat is dan ook meteen alles. Eigenlijk gelooft er maar één iemand in hem: zijn zoon Kasper. Een zoon die op zijn vader wil lijken. Toevallig, volgens Luc, het ergste wat een mens kan overkomen.

Een kortfilm van Deben van Dam, 2017

Palookaville

Palookaville

Gilbert is een geducht zakenman en perfectionist pur sang. Zijn wil is wet, of dat denkt hij toch. Al is dat buiten zijn ex-vrouw Sofie gerekend. Wanneer Gilbert hun zoontje Yordy wil tonen 'wat een echte vent is', loopt het grondig mis.

Een kortfilm van Pim Algoed en Sem Bucman, 2017.

Poor kids

Poor kids

De twintigjarige Max is een schipperskind en woont in een internaat voor kinderen zonder vaste thuissituatie. Tijdens de grote vakantie, wanneer de meeste kinderen terug bij hun ouders zijn, blijft Max daar met zijn vrienden. Samen proberen ze een thuis voor zichzelf te maken.

Een kortfilm van Michiel Dhont, 2017

Wildebeest

Op safari gaan is een droom voor velen, maar het wordt voor Linda en Troyer een nachtmerrie wanneer ze worden achtergelaten in de savanne.

Korte animatiefilm van Nicolas Keppens en Matthias Philips, 2017

Maverick

Maverick

Na de dood van zijn vader gebruikt de achtjarige Stan zijn fantasie om alles rondom hem een plaats te geven. De dag waarop hij verhuist, denkt Stan dat hij een vliegtuig neergeschoten heeft. Hij gaat op zoek naar het wrak.

Een kortfilm van Domien Huyghe, 2017

Sons of No One

Sons of No One

Eva is opvoedster in een jongerenopvangcentrum. Ze bijt zich vast in haar werk en stelt rechtvaardigheid voorop. Na een incident tussen een bewaker en een van de jongens trekt Eva het verhaal van de bewaker sterk in twijfel.

Een kortfilm van Hans Vannetelbosch, 2017

VRTNU VRTNU VRTNU