Spring naar inhoud

Tamino Playlist


De Egyptisch-Belgische adonis die u beter kent als Tamino speelt ten dans in onze Culture Club-studio. Om u alvast mentaal voor te bereiden heeft de schrijver van de prachtsong ‘Cigar’ voor u een playlist samengesteld met songs die hem inspireren en als toemaatje een homevideo opgenomen met wel héél bijzondere backing vocals.

Tamino: "Deze lijst was heel moeilijk om samen te stellen. Bij elke keuze viel er uiteraard een plekje weg voor een ander liedje, wat soms als licht verraad aanvoelde."

Grouper - Call Across Rooms

Grouper maakt muziek die ik altijd kan opzetten. Ik kom niet vaak muziek tegen die als achtergrond kan dienen en tegelijk tijd-stilzettend is: iets waar je helemaal in mee wordt gezogen. Deze song staat op haar album Ruins, wat mijn favoriet van haar is.

Randy Newman - God's Song (live)

Mijn favoriete Randy Newman-song. Prachtige, moedige, rake tekst. Weinigen die hem overtreffen wat betreft songwriting. God in vraag stellen maar door hem een stem te geven, hem toch niet ontkennen...

Rabih Abou-Khalil - Sahara

Deze meneer is een grote inspiratiebron voor mij. Hij mengt allerlei invloeden waaronder traditionele Arabische muziek met jazz. De uitkomst: een enorm authentieke sound en prachtige composities. Ik heb hem ooit live gezien op Park Jazz in Kortrijk en dat is nog altijd één van de beste shows die ik ooit gezien heb. Daarna nog even met kunnen praten en gevraagd in welke stemming hij zijn üd zet.

John Lennon - Love

Mijn allereerste idool. Vroeger verkleedde ik me als hem en zette ik twee stoelen tegen elkaar die een piano moesten voorstellen.

Chris Whitley - Scrapyard lullaby

Eén van mijn favoriete gitaristen. Zelf speel ik ook op een resonator gitaar die van mijn grootvader geweest is. Ik hou van de specifieke, blikkerige klank ervan.

Björk - Black Lake

Hartverscheurend dit. Zo eerlijk, menselijk, en toch van een andere planeet.

Brihang - Balanceren

Boudy is een zot talent. In zijn vele uitgangspunten als artiest is hij telkens inspirerend, authentiek, en begeesterend. Geweldige videoclip ook bij deze prachtige song.

Tom Waits - Clap Hands

Coole groove van de coolste meneer.

John Martyn - Couldn't Love You More (live)

Een van de mooiste liefdesliedjes ooit gemaakt, vind ik. Specifiek in deze live-versie heel mooi om het contrast te zien met hoe komisch hij zich opstelt aan het begin van het filmpje, en hoe hij daarna vanaf de eerste noot zich volledig overgeeft aan zijn lied. De tekst valt op meerdere manieren te interpreteren, waardoor er bij elke beluistering iets nieuws uit te halen valt. Mijn favoriete liefdesliedjes hebben dat allemaal wel.

Fairuz - Ana Al Oum ElHazina

Ik ben niet religieus maar deze plaat, live opgenomen in een kerk, vol christelijke liedjes, gezongen door de Libanese Fairuz vind ik prachtig. Haar stem lijkt hier nog hemelser en meer uit de verf te komen dan op haar andere platen.

Soundgarden - Limo Wreck

De rare gitaarstemmingen en unieke songwriting van de mannen van Soundgarden hebben me altijd gefascineerd. Door hen ben ik ook veel met andere stemmingen gaan experimenteren en Chris Cornell is een enorm voorbeeld geweest in het gebruiken van mijn volledige vocale bereik.

Een voorproefje krijgt u hier:

VRTNU VRTNU VRTNU