Spring naar inhoud

Stany Crets tipt


Stany Crets regisseert momenteel de komedie 'Stuk Ongeluk!'. Daarnaast heeft hij ook nog enkele culturele tips voor ons.

'The Crown'

Stany Crets: "Netflix: de beste uitvinding aller tijden. Ik ben nog altijd niet 'uitgebinged' voorlopig. Eén van de dingen die ik daar de laatste jaren op gezien heb en waar ik nog altijd het meest van onder de indruk ben, is 'The Crown', een serie over Elisabeth II van Engeland. Er zijn twee seizoenen van en dat is echt zo'n 'good old-fashioned' drama, dat je nog maar weinig ziet. Tegenwoordig, ik klink nu als een oude bompa, moet het allemaal heel snel gaan, het moet allemaal flitsend gemonteerd zijn, liefst met wat 70s muziek eronder. Maar 'The Crown' is nog eens een reeks die niet voorflitst, maar eerder voorbijschrijdt en die fantastisch geacteerd is. Het heeft ook iets mogen kosten. Het is de duurste netflix-serie ooit, zo'n 10 miljoen per aflevering. Dat is veel geld. Maar je ziet het geld ook. Dat is wat een productie goed maakt, dat je op het scherm ziet wat er ingestoken is en dat het niet aan de handen van malafide producers is blijven kleven."

Robert Evans: The Kid Stays in the Picture.

Stany Crets: "Ik lees minder fictie dan non-fictie eigenlijk. Ik ben nogal een sucker voor biografieën of autobiografieën. Ik lees dat soort boeken heel graag. Vaak gaat het dan over de achterkant van de film business en dan vooral over de periode eind jaren '60, begin jaren '70, toen Hollywood opnieuw werd uitgevonden. Het boek dat ik nu aan het lezen ben, is een autobiografie van Robert Evans, hoofd van de filmafdeling van Paramount in die periode. Hij was als producer verantwoordelijk voor films als 'Chinatown', 'Love Story', 'The Godfather', een aantal goede films dus. Maar wat zo indrukwekkend is aan die autobiografie is dat hij het echt zelf heeft geschreven en hij doet nogal aan mythevorming, van zichzelf dan. Hij praat heel graag over hoe hij deals tot stand heeft doen komen, hoe zijn huwelijk met Ali Macgraw, nadien gepikt door Steve McQueen, is tot stand gekomen. Hij is op een gegeven moment ook opgepakt voor cocaïnedeals, dus het is echt glammer en glitter van het pre-aidstijdperk in Hollywood en dat zijn zeer smeuïge verhalen."

Gaat dat zien!

° Meer info over Stuk Ongeluk!

VRTNU VRTNU VRTNU