Spring naar inhoud

Rudy Trouvé: sonic kids playlist


Met Sonic Kids brengt het Paleis de crème de la crème van de Belgische alternatieve muziekscene op het podium voor iedereen vanaf zes jaar. Op zondag 11/2 treedt de enige echte Rudy Trouvé aan, de zanger/gitarist/schilder die voor de peper en zout en geniale riffs zorgde bij onder andere dEUS, Kiss my Jazz, Gore Slut en Dead Man Ray. Hij heeft voor Culture Club een playlist samengesteld over die goede oude kindertijd.

ARTHUR RUSSELL: SOON TO BE INNOCENT FUN/LET's SEE

Rudy Trouvé: "Een naam die ik al lang kende zonder echt naar zijn muziek geluisterd te hebben. Na wat aanmoediging van Pascal Deweze nog eens geluisterd en het was lang geleden dat ik nog zo onder de indruk was. Tijdloos."

BERT KAEMPFERT: A SWINGING SAFARI

Rudy Trouvé: "Ik leerde het als kind kennen in de Efteling als soundtrack bij het sprookje van de waterlelies. Ook de begintune van kapitein Zeppos (living it up) is van BK. Een onuitwisbare indruk in mijn kindertijd."

PSYCHIC TV: THE ORCHIDS

Rudy Trouvé: "In alle genres en tijdsvakken zijn liederen gemaakt die de sfeer van een kinderlied hebben zonder het te zijn. Dit is er zo een uit de new wave-sector."

JAN DE WILDE: DE BALLADE VAN EEN GOUDVIS

Rudy Trouvé: "De eerste keer dat ik de ballade van de zeven vingers als kind hoorde, was ik direct gefascineerd door de tekst, opname en muziek. De eerste twee platen van JDW behoren voor mij nog altijd tot de top van de Belgische muziek."

LES PAUL AND MARY FORD: JOHNNY IS THE BOY FOR ME

Rudy Trouvé: "Zowel als gitarist en producer/klankuitvinder een groot vernieuwer: echo /verschillende snelheden/ virtuoos tape-gebruik. Ook een van de grootste invloeden op (gitarist bij Rudy Trouvé op sonic kids, red.) Elko Blijweert."

LES YPERSOUND: PSYCHE ROCK

Rudy Trouvé: "Toen mijn veel oude zus en broers het ouderlijk huis verlieten, bleef deze single achter. Heel mijn kindertijd grijsgedraaid en een obsessie met vreemde klanken aan overgehouden."

THIS HEAT: HEALTH & EFFICIENCY

Rudy Trouvé: "Ik hoorde dit voor het eerst op een verzamelplaat toen ik 16 was. Een rare mix tussen wiskunde /folk /avantrock en een meezingbare kindermelodie. Ik was niet onmiddellijk mee maar nam het toch op tape op omdat ik er overtuigd van was dat ik dit later briljant ging vinden. Wat ook zo was."

Gaat dat zien!

°Tickets en info voor Sonic Kids met Rudy Trouvé vind je hier

VRTNU VRTNU VRTNU