Spring naar inhoud

25/01 tot 26/01 Lisbeth Gruwez dances Bob Dylan playlist


Op 25 en 26 januari kan je naar de voorstelling Lisbeth Gruwez dances Bob Dylan in Geel en Tielt. Het omgekeerde, Bob Dylan dances Lisbeth Gruwez, zou straf zijn. Wij vroegen haar vaste muzikale partner bij Voetvolk, Maarten van Cauwenberghe, naar een playlist met meer muziek waar het goed op dansen is.

Erkin Koray: Cemalim

Maarten: “Lisbeth houdt niet van opwarmen voor een voorstelling. De enige manier om haar aan het bewegen te krijgen, is door goeie platen op te leggen, bijvoorbeeld van Erkin Koray. Dit nummer is de perfecte warm up!”

The Fall: Blindness

Maarten: “Als Voetvolk op een festival speelt, sluit ik vaak af als dj. Dit nummer is tijdens zo’n set de ultieme classic voor de Voetvolk posse. Een bom! De versie die ik draai staat op een compilatie van Karl Lagerfeld, waarin dit nummer wordt gemixt met een compositie van Stravinsky. Helaas niet te vinden op YouTube.”

Amen Dunes: Miki Dora

Maarten: "Op tour sharet het Voetvolk-team ook heel wat nummers met elkaar. Vorige week kwam onze tourmanager op de proppen met de nieuwe Amen Dunes en we zijn allemaal fan."

Silver Apples: A Pox On You

Maarten: “Dit is er één voor de late feestjes op hotelkamers. En dan proberen niet te luid te dansen. Op, naast of onder het bed.”

Bob Dylan: Ballad of a Thin Man

Maarten: “Uiteraard mag De Meester niet ontbreken in deze lijst. Onze voorstelling Lisbeth Gruwez dances Bob Dylan mag dan wel ontstaan zijn bij “One More Cup of Coffee”, ik heb het stilaan zó gehad met dat nummer dat ik hier liever zijn “Ballad of a Thin Man” kies. Als wiedergutmachung, want het heeft jammer genoeg nooit een plaats gekregen in de voorstelling…”

Lionel Richie: Hello

Maarten: “Nooit gedacht dat ik zo’n cheesy nummer zou gebruiken voor de sound design van een dansvoorstelling, maar ’t is toch gebeurd (in AH/HA). Nog cheesier dan het nummer is de videoclip.”

Harmonia ’76 & Brian Eno: By the Riverside

Maarten: “Momenteel zijn we een nieuwe voorstelling aan het maken met elf vrouwelijke dansers: The Sea Within. Ik maak de muziek met Elko Blijweert en Bjorn Eriksson, twee muzikanten waar ik erg naar opkijk. We laten ons deels inspireren door Cluster en Brian Eno. Hier hoor je ze samen.”

Debussy: The Best Of

Maarten: “Na The Sea Within willen we het dan weer kleinschalig doen, waarbij Lisbeth danst en ik Debussy probeer te spelen op piano. Met de nadruk op ‘probeer’! Debussy was een rebel, die revolteerde tegen instituten zoals het conservatorium, autoriteit in het algemeen of muzikale regeltjes. Ik vind dat zijn artistiek DNA heel nauw aansluit bij dat van Lisbeth.”

Gaat dat zien!

  • Lisbeth Gruwez dances Bob Dylan op 25 en 26 januari in respectievelijk Geel en Tielt.
  • 26 januari komt de plaat Bring It to Our Senses uit, met composities die Maarten Van Cauwenberghe maakte bij de voorstellingen ‘It’s going to get worse and worse and worse, my friend’, ‘AH/HA’ en ‘We’re pretty fuckin’ far from okay’. Meer info binnenkort op voetvolk.be
  • In mei 2018 gaat de gloednieuwe grootschalige productie The Sea Within in première.
VRTNU VRTNU VRTNU