Spring naar inhoud

Het beste van Culture Club Online in 10 video's


Met het eindejaar in zicht stelde de Culture Club-redactie een lijstje samen van de tien video's die je het afgelopen seizoen niet mocht missen.

Delivery Theatre

Met Delivery Theatre brengt Mokhallad Rasem theater bij de mensen thuis. Eén telefoontje en je ontvangt een theaterstuk op bestelling. Culture Club nam de proef op de som.

Hoe maakt Matthias Schoenaerts het?

Tussen ontmoetingen met Robert de Niro en Al Pacino door ontmoette Matthias Schoenaerts ook ons, ongetwijfeld een hoogtepunt in dat rijtje. Wij spraken met hem over acteren en wat dat voor hem betekent, tegen de achtergrond van de drukbezochte persdag van Le Fidèle.

Masterclass Gouden Palm

Dit jaar mocht Ruben Östlund de Gouden Palm in ontvangst nemen voor zijn 'The Square', een geniale film die zich afspeelt in het kunstmilieu. Wij vroegen én kregen een masterclass van de sympathieke Zweedse regisseur.

Borremans danst

Begin september opende in Zeno X Gallery de jongste tentoonstelling van ’s lands duurste doch beminnelijkste kunstschilder Michaël Borremans. De expo kreeg de naam ‘Sixteen Dances’ mee en ze was fantastisch. Wij mochten erbij zijn tijdens de installatie, in het spoor van de meester.

15 jaar Discobaar A Moeder

Discobaar A Moeder vierde dit jaar haar vijftienjarig jubileum. Hoog tijd voor een ererondje langs een aantal bewonderaars: Guy Mortier, Linde Merckpoel, Andy Fierens en Maud Vanhauwaert.

Hoe maakt Rinus Van de Velde het?

Rinus Van de Velde, deeltijds posterboy van de hedendaagse kunst, maar in hoofdberoep de gedreven kunstenaar die vooral bekend geworden is met zijn monumentale houtskooltekeningen, opende in 2017 een nieuwe tentoonstelling. Sofie Lemaire had met hem vlak voor de opening een gesprek over zijn kunstpraktijk. Van de Velde, gastvrij als hij is, had voor de gelegenheid (en oké, ook wel voor een volgende reeks tekeningen) een Amerikaanse diner nagebouwd.

Time Circus: Landschip

Time Circus staat al sinds 1998 garant voor eigenzinnige, fantasierijke bouwsels. Zo toverden ze eerder al een drijvend ponton aan het MAS om in een ware tuin der lusten. In 2017 hebben ze aan een ‘landschip’ gewerkt, een door spierkracht en enthousiasme voortgedreven voertuig, bedoeld om al rondreizend een blijde boodschap van vrijheid en vrede te verkondigen volgens het oude adagium ‘ik beweeg, dus ik ben’. Wij zochten het collectief op enkele dagen voor ze hun schip te euh… land lieten.

FESTIVAL LEZARTS DANSES URBAINES

Op 28 oktober veroverde de Belgische hiphopscene de KVS. Van opkomend talent tot grote namen en van ultrakorte choreografieën tot complete voorstellingen: Culture Club liet zich onderdompelen in de wereld van de urban dance.

ABDELKADER BENALI OVER PLEINEN

Schrijver Abdelkader Benali heeft voor de Technische Universiteit Delft onderzoek gedaan. Hij vroeg zich af: wat zijn pleinen? Wat maakt een goed plein? En hoe ziet het plein van de toekomst eruit? Wij trokken met hem naar Leuven om uit te zoeken wat hij ontdekt heeft.

Shadowology

Maak kennis met Vincent Bals ‘Shadowology’. Het boek verscheen terwijl u in de zomer ergens voor het zonnetje lag te schuilen, en daarom richtten wij er graag nog eens ons warmste kunstlicht op.

VRTNU VRTNU VRTNU