Spring naar inhoud

De smaak van De Vos: Playlist


Waar luisterde Luc De Vos zelf graag naar? Noelle Vanhelsuwé, zijn manager en compagnon de route, stelde voor ons een playlist samen met albums die De Vos op een hartelijke duivelsgroet zou onthalen. Vanhelsuwé: “Eigenlijk (zo goed als) alle muziek waar een gitaar in voorkomt. Er was maar één ding waar hij een hekel aan had: muzieklijstjes.”

Tommy - The Who

Noelle Vanhelsuwé: "Luc heeft Roger Daltrey een paar keer ontmoet toen ze optraden in het Sportpaleis (op de Night of the Proms). Die kwam elke keer een praatje slaan in onze kleedkamer. Een hoogtepunt in Luc zijn leven."

Rumours - Fleetwood Mac

Noelle Vanhelsuwé: "Prachtige nummers met twee geile wijven als bonus, meer moest het niet zijn volgens Luc."

Siamese Dream - Smashing Pumpkins

Noelle Vanhelsuwé: "Monstertje van Gorki was Luc zijn Smashing Pumpkins-plaat."

After the Gold Rush - Neil Young

Noelle Vanhelsuwé: "After the Gold Rush was Lucs favoriete Neil Young-plaat. Hij is samen met zijn exemplaar van deze LP begraven."

Alle albums van The Smiths

Noelle Vanhelsuwé: "Luc was een grote fan van The Smiths: de teksten, de nummers, de tijdsgeest, het gitaarspel van Johnny Marr, …"

Born To Run - Bruce Springsteen

Noelle Vanhelsuwé: "Born To Run was één van de eerste albums die hij kocht en in die tijd dan ook volledig uit zijn hoofd kende en kon naspelen."

Rij Rij Rij - The Scene

Noelle Vanhelsuwé: "Rij Rij Rij is één van de zeldzame covers die Gorky speelde in de beginperiode. Later zijn ze nog op tournee geweest met The Scene als voorprogramma. Luc had een enorme waardering voor Thé Lau als songschrijver, maar meer nog dan dat vond hij hem vooral een zeer goede (en onderschatte) gitarist."

Killer Queen - Queen

Noelle Vanhelsuwé: "Meer vanwege de figuur, het charisma en vooral de uitspattingen van Freddie Mercury dan wat anders. Freddie kwam overigens ook vaak voor in de boeken en columns van Luc."

Ace of Spades - Motörhead

Noelle Vanhelsuwé: "We zijn een paar keer naar een optreden van Lemmy en zijn bende geweest. De laatste keer was in de Brielpoort in Deinze. Zelfs met oordopjes in was het nog altijd een snoeihard optreden, Luc (zonder oordopjes) vond van niet."

Beluister deze lijst ook op Spotify

VRTNU VRTNU VRTNU