Spring naar inhoud

De beste video's


Het is paasvakantie en daarom blikken we terug op het culturele voorjaar. Vandaag: de beste video's.

Masterclass Anne Teresa De Keersmaeker

Dit voorjaar ging de herneming van de iconische Rosas-voorstelling Achterland in première. Wij mochten een repetitie bijwonen en kregen een exclusieve masterclass van Anne Teresa De Keersmaeker zelve.

Ultima-winnaar Gijs Van Vaerenbergh

Het architectencollectief Gijs Van Vaerenbergh won de Ultima voor vormgeving. Wij wilden achterhalen hoe ze dat gedaan hebben en zochten hen op in Leuven.

Stephan Vanfleteren: Surf Tribe

Stephan Vanfleteren laafde zich aan de zilte smaak van het surfersleven met een verzameling prachtige portretten van over de hele wereld als resultaat. Wij vroegen hem hoe hij het maakt.

FC Bergman: JR

Theatergezelschap FC Bergman maakte haar meest ambitieuze en gedurfde voorstelling tot nog toe. Wij zochten hen op aan de vooravond van de première van 'JR'.

Masterclass Adil en Billal

Een masterclass film én een cursus Marokkaans in één: dat kan alleen van de heetste jalapeños in filmland, Adil El Arbi en Bilall Fallah, komen. PATSER was dit voorjaar dé filmhit. Wajo!

Wonderland in Mima

In het Mima kon je dit voorjaar naar Wonderland, de speelse tentoonstelling van de Zweedse straatkunstenaars Akay & Olabo. Wij konden de heren spreken op het dak van hun tot rijdend huis omgebouwde Fiat. Fantastisk!

VRTNU VRTNU VRTNU