Spring naar inhoud

Amira Daoudi tipt


Amira Daoudi is grafisch ontwerpster en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor ontelbaar veel iconische filmposters. Ze tipt ons ander cultureel lekkers.

Nicolas Karakatsanis: Disgracers

Amira Daoudi: "Ik vond die tentoonstelling echt prachtig. Ze is me echt bijgebleven. Ik kende Nicolas zijn werk als D.O.P. (director of photography) en ik was dus heel benieuwd naar zijn werk als fotograaf. Ik was verrast door de beelden en de manier waarop hij zijn thema van de vallende mens heeft uitgewerkt, zowel qua verhaal als in de technieken die hij hanteert. Ik vond het heel poëtisch en ik was eventjes ver weg toen ik naar de beelden keek. Ik voelde een moment van overgave zoals dat ook in de beelden zit."

Meer info: Nicolas Karakatsanis

Stephan Vanfleteren: Surf Tribe

Amira Daoudi: "Ik surf zelf niet, maar ik kijk wel graag naar surfers. Ik ben sowieso een grote fan van Stephan Vanfleteren. Zijn foto's zijn vaak een bron van inspiratie geweest, vooral zijn portretten zijn heel sprekend. Ik had al een aantal beelden gezien van deze tentoonstelling, dus ben ik zeer benieuwd. En het is ook leuk om nog eens naar de zee te gaan (lacht)."

Meer info: Stephan Vanfleteren

VRTNU VRTNU VRTNU