Spring naar inhoud

Douglas Firs Playlist


De sympathieke Gentse band Douglas Firs, met hun naar country en americana geurende songs, hebben een nieuwe single uit en hij is goed: ‘Shine ‘em up, Sadie’. Voor ons stelde singer-songwriter Gertjan van Hellemont (broer van Sem, de toetsenist van de groep) een playlist op rond de enige band waar zelfs Pirelli jaloers op is: de broederband.

Jealous Guy - Dawes

Heerlijke americana uit Californië van de broers Goldsmith, goeie achternaam voor een songschrijver trouwens. In Amerika schopten ze het al tot begeleidingsband van The Band-held Robbie Robertson, terwijl je ze hier nog makkelijk in een bijna lege AB-Club kan zien spelen. Met een beetje geluk neemt drummer Griffin de lead vocals dan even over van zijn broer om John Lennon te coveren.

Supersonic - Oasis

Hoe goed blijft dat toch, als Noel schrijft en Liam zingt?

Just Rehearsing - The Louvin Brothers

Het lijstje met broers in de country en bluegrass is eindeloos: The Stanley Brothers, The Everly Brothers, The Monroe Brothers, The Allen Brothers, Delmore, Shelton, Rouse, York, Bailey, Callahan, ... en deze Louvin Brothers.

Ira Lonnie en Charlie Elzer Loudermilk zingen vol overtuiging over hoe het leven hier maar een repetitie is voor wat we later in de hemel krijgen. Grappig, ontroerend en prachtig.

I Want You Back - Jackson 5

Wat een nummer. Niet normaal. Ik herinner me dat ik dit ooit heb staan zingen in De Video in Gent met Simon op bas en Jinte (Deprez) op gitaar, maar geen idee meer wat de aanleiding was. Mooie avond, dat wel.

Never Tear Us Apart - INXS

Prachtig liedje op de plaat Kick van INXS, met 3 broers in één band. Check zeker ook eens de versie van Annie Clark (St Vincent) in de kelder van Beck. Supermooi hoe ze daar zingt (en is).

Lucia - Hiss Golden Messenger

Prachtmuziek, met producer Brad en vooral diens broer Phil Cook in de band. Brad Cook werkte als producer mee aan de albums van Bon Iver, en zijn broer Phil heeft een gewéldige soloplaat: Southland Mission... Zonder twijfel de plaat die thuis het vaakst opligt in 2017.

Much Against Everyone's Advice - Soulwax

Blijft fantastisch.

Ontdek deze lijst ook op spotify:
VRTNU VRTNU VRTNU