Spring naar inhoud
elke zondag rond 21.15 op canvas en vrt nu

Civilisations

Bekijk Civilisations op

De nieuwe BBC-reeks Civilisations – nadrukkelijk in het meervoud – is een feest voor het oog en de geest. Ze biedt een alomvattend beeld van kunst en cultuur over de hele wereld, van de eerste rotsschilderingen tot de hedendaagse kunst.

Civilisations bestaat uit negen deels thematische, deels chronologische afleveringen. Die worden afwisselend gepresenteerd door drie even gerenommeerde als bevlogen kunstkenners: Simon Schama, Mary Beard en David Olusoga. Zij laten de kijker kennismaken met meer dan 500 toonaangevende kunstwerken uit 31 landen in alle continenten.

Wie zijn de drie presentatoren? Ontdek het door op onderstaande foto's te klikken.
Putting an 's' on the end of 'civilisation' is only the first step in wondering how we can make the very idea of civilisation less exclusively white, European and male.
Mary Beard

Civilisations brengt ook nieuwe inzichten over de rol van kunst als drijvende kracht achter beschavingen en de manier waarop mensen overal ter wereld verbeelding, creativiteit en vakmanschap hebben gebruikt om het zichtbare én onzichtbare uit te beelden en betekenis te geven.

VRTNU VRTNU VRTNU