Spring naar inhoud

Cinema Canvas op tournee

12 films in 4 Vlaamse steden

geschreven op 07 juni 2018

Cinema Canvas op tournee

12 films in 4 Vlaamse steden

Goed nieuws voor de filmliefhebbers: Cinema Canvas is terug! Deze zomer wordt Cinema Canvas net als vorig jaar opnieuw een rondreizend filmfestival.

Juli wordt dé Cinema Canvas-maand. Drie keer per week presenteert Canvas een topfilm. Op tv én op een sfeervolle locatie in telkens een andere stad in een andere provincie: Knokke, Dendermonde, Mechelen en Aarschot.

Elke filmvoorstelling wordt voorafgegaan door een inleidend gesprek met een bekende filmliefhebber die de film gekozen heeft, en een van de vijf filmexperten van Canvas.

Het concept

Het concept is lichtjes gewijzigd in vergelijking met vorig jaar: de inleidingen op Canvas worden niet rechtstreeks uitgezonden vanop de locaties, maar werden allemaal vooraf opgenomen in de recent herondekte cinema De National in Antwerpen, een honderd jaar oude bioscoop in de Seefhoek. Michaël Pas is telkens de gastheer.

De live intro’s op locatie gebeuren door dezelfde gasten en experten als op Canvas, maar de eerste twee weken (in Knokke en Dendermonde) is Klara-presentatrice Greet Samyn de gastvrouw, terwijl Michaël Pas de laatste twee weken voor zijn rekening neemt (in Mechelen en Aarschot).

De filmexperten van Cinema Canvas

De vijf filmexperten van Canvas zijn: Anke Brouwers (docent aan de Universiteit Antwerpen en School of Arts Gent), Patrick Duynslaegher (artistiek directeur Film Fest Gent en voormalig filmjournalist en hoofdredacteur Knack Focus), Wouter Hessels (docent aan RITCS Brussel en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen), Lisa Colpaert (curator bij Cinea en doctorandus aan de University of the Arts London) en Gertjan Willems (filmwetenschapper aan de Universiteit Gent).

VRTNU VRTNU VRTNU