Spring naar inhoud

Beautiful Boy grijpt naar de keel

geschreven op 01 februari 2019

Beautiful Boy grijpt naar de keel

Felix Van Groeningen trok naar Hollywood en maakte er Beautiful Boy. Een hartverscheurend verhaal over de strijd die vader en zoon voeren tegen een drugsverslaving.

In september ging Felix' eerste Engelstalige film in première op het Toronto Film Festival, waar het werd onthaald met een staande ovatie. En terecht. Subliem acteerwerk, prachtig in beeld gebracht en ontroerend. Het sleept je mee van begin tot einde.

It is hard not to be touched by the testing of paternal love, or by Nic’s fragility.

A.O. Scott, The New York Times

Felix kon rekenen op heel wat bekende acteurs. Steve Carell en Amy Ryan ruilden hun office in voor een rol als de moedige ouders van Nic, een drugsverslaafde jongen.

Timothée Chalamet had op het moment van casting nog niet zijn sterrenstatus verworven door Call Me By Your Name. Maar Felix was meteen razend enthousiast over deze jonge acteur.

Timothée ging tot het uiterste voor deze rol. Hij verloor meer dan 10 kilo. Dokters en hulpverleners zagen er op de set op toe dat hij zich realistisch en authentiek inleefde in zijn rol als drugsverslaafde.

Every last thing the movie shows us about addiction, and the effect it can have upon those who are trying to save an addict from himself, is entirely authentic.

Owen Gleiberman, Variety

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Vader en zoon, David en Nic Sheff, schreven boeken over hun strijd met verslaving en hoe dat invloed heeft op hun relatie. Leuk detail in de film? Steve en Timothée dragen ook hun echte namen.

Op gesprek bij Felix

Onze Cinema Canvas reporter Britt Valkenborghs kon Felix Van Groeningen deze zomer spreken, net nadat hij terug was van een jaar filmen in LA.

Wat was Felix’ mooiste herinnering op de set? Hoe was de samenwerking met de acteurs? Dat ontdek je in onderstaande video.

VRTNU VRTNU VRTNU