Spring naar inhoud
elke donderdag- en vrijdagavond

Check-point

Bekijk Check-point op

Naast de dagelijkse actualiteit in Terzake en De afspraak en de korte reportages in Vranckx op zaterdag presenteert Canvas op donderdag Check-point : een verzamelplaats voor de beste en meest relevante internationale reportages over de grote verhalen van deze tijd. Elke donderdag om 21u00 op Canvas.

Diepgravend en verhelderend

Check-point biedt ruimte voor diepgravende journalistiek in lange reportages die overtuigend in beeld zijn gebracht, inzicht verschaffen, de actualiteit verhelderen en in een bredere context plaatsen. Check-point is een plek waar werelden met elkaar botsen, een plaats voor diepgang en onderzoek.

Van Hillary tot Bashar

Dit najaar is er uiteraard aandacht voor de presidentsverkiezingen in de VS. Wat zijn de gevolgen voor de wereld als Donald Trump in het Witte Huis terechtkomt? En wat zijn de plannen van Hillary Clinton?

Check-point heeft het ook over IS en over Bashar Al-Assad, ooit de man van het Westen in Damascus en nu verwikkeld in een ongemeen bloedige burgeroorlog.

Hillary Clinton
Bashar Al-Assad

Van studenten tot kindsoldaten

Bij de opening van het universitair jaar was er aandacht voor de moordende concurrentie tussen universiteiten wereldwijd. Is de inzet van die concurrentiestrijd wel de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek? Over het voortdurende gevecht om bovenaan in de rankings te staan.

Maar Check-point brengt ook het bijzonder cynische verhaal van Afrikaanse kindsoldaten die in opdracht van onderaannemers voor het Amerikaans leger onder meer in Irak gaan vechten.

Child soldiers

Check-point is een productie van VRT Nieuws voor Canvas

#checkpoint

VRTNU VRTNU VRTNU