Spring naar inhoud

Carol wint Canvas publieksprijs

geschreven op 26 oktober 2015
De Canvas Publieksprijs werd dit jaar uitgereikt aan Todd Haynes' Carol.

De Canvas Publieksprijs werd uitgereikt aan Carol van de regisseur Todd Haynes. Carol ontving tijdens Film Fest Gent de hoogste waardering van het festivalpubliek. Bovendien staat deze film op een gedeelde vijfde plaats in de publiekstop met een score van 4,57 op 5, samen met Departure van Andrew Steggall. In Cannes dong de film mee naar de Gouden Palm en kaapte Rooney Mara de prijs voor Beste Actrice weg.

In Carol vertolkt Cate Blanchett een rijke New Yorkse vrouw, die haar huwelijk, status en moederschap in het gedrang brengt voor een relatie met de piepjonge en timide winkelbediende Therese (Rooney Mara). Maar lesbische liefde is, in het conservatieve Amerika anno 1952, nog meer taboe dan vreemdgaan. Regisseur Todd Haynes toont zich alweer een uitstekende vrouwenregisseur, en de meticuleuze tableaus van cinematograaf Edward Lachman druipen van de melancholie en de smachtende passie. In België zal de film op 13 januari 2016 te zien zijn in de bioscoopzalen.

Naast de Canvas Publieksprijs, werd ook bekend dat de Port of Ghent Publieksprijs dit jaar uitgereikt werd aan Adil El Arbi & Bilall Fallah's nieuwste film Black.

VRTNU VRTNU VRTNU