Spring naar inhoud
vanaf 23 november op canvas en vrt nu

Cardinal (16+)

Bekijk Cardinal (16+) op

In het derde seizoen van de Canadese thrillerreeks worden speurders John Cardinal en Lise Delorme geconfronteerd met een dubbele moord in het pittoreske Algonquin Bay.

De Canadese misdaadreeks Cardinal is volgens sommigen het Canadese antwoord op The Killing, en niet alleen omdat de hoofdrolspeler Billy Campbell ook meespeelde in de Amerikaanse versie van de Deense succesreeks. Hier is hij rechercheur John Cardinal, een wat sombere en controversiële politieman in het merengebied van Algonquin Bay in Noord-Ontario.

Ook dit seizoen is gebaseerd op een roman van Giles Blunt (°1952): By the Time You Read This. Algonquin Bay is een fictieve naam, maar de beschrijving van het stadje komt volgens mensen die het kunnen weten, perfect overeen met North Bay, het stadje waar Giles Blunt zelf opgroeide.

Blunt is een van de meest succesvolle misdaadschrijvers van Canada. Forty Words for Sorrow was de eerste roman in een zesdelige reeks rond John Cardinal. Blunt won er de prestigieuze Silver Dagger van de British Crime Writers' Association mee.

Met: Billy Campbell (John Cardinal), Karine Vanasse (Lise Delorme).

VRTNU VRTNU VRTNU