Spring naar inhoud
vanaf 24 november op vrt nu

Cardinal (16+)

Bekijk Cardinal (16+) op

In het tweede seizoen van de Canadese thrillerreeks worden speurders John Cardinal en Lise Delorme geconfronteerd met een reeks brutale moorden in het pittoreske Algonquin Bay.

De Canadese misdaadreeks Cardinal is volgens sommigen het Canadese antwoord op The Killing, en niet alleen omdat de hoofdrolspeler Billy Campbell ook meespeelde in de Amerikaanse versie van de Deense succesreeks. Hier is hij rechercheur John Cardinal, een wat sombere en controversiële politieman in het merengebied van Algonquin Bay in Noord-Ontario.

Dit seizoen is gebaseerd op de roman Black Fly Season van Giles Blunt (°1952). Algonquin Bay is een fictieve naam, maar de beschrijving van het stadje komt volgens mensen die het kunnen weten, perfect overeen met North Bay, het stadje waar Giles Blunt zelf opgroeide.

Blunt is een van de meest succesvolle misdaadschrijvers van Canada. Forty Words for Sorrow was de eerste roman in een zesdelige reeks rond John Cardinal. Blunt won er de prestigieuze Silver Dagger van de British Crime Writers' Association mee.

Met: Billy Campbell (John Cardinal), Karine Vanasse (Lise Delorme).

VRTNU VRTNU VRTNU