Spring naar inhoud

Misdaad en sport verweven met de werkelijkheid

Tim Verheyden kiest Canvasflix

geschreven op 29 december 2015

Tales of the Grim Sleeper

Deze documentaire wil ik heel graag zien, omdat ik er veel over gehoord heb en hier en daar ook al korte fragmenten van gezien heb. Die hebben me benieuwd gemaakt. Vooral omdat dit enerzijds een spannend misdaadverhaal is over een huurmoordenaar die tientallen slachtoffers maakte en anderzijds aantoont hoe onze maatschappij in elkaar zit.

De slachtoffers waren pooiers, drugsverslaafden, mensen die buiten het systeem vallen. Waarbij de politie er dan van uitgaat, "dat het wel zelfmoord zal zijn". Dit gaat eigenlijk over het proces van een politiekorps en dat interesseert me vooral. Het is een weerspiegeling van de Amerikaanse maatschappij.

Panorama: Zo werkt het niet

Dit is niet per se de strafste Panorama van dit najaar, maar wel een thema dat heel erg leeft. We zijn allemaal op zoek naar een evenwicht tussen werk en privé. Bedrijven worstelen met hun bestaande structuur.

Ik heb zelf het bedrijf Netflix bezocht en het was heel interessant om te zien hoe ze daar naar een horizontale hiërarchie evolueren waar bazen verdwijnen, er geen vast uurrooster bestaat, mensen kunnen kiezen hoeveel vakantie ze nemen enz. Ik ben zelf ook geen voorstander van hiërarchische bedrijfsstructuren, ik geloof sterk in het principe ‘freedom en responsability’. Al zou dat niet overal werken. In Nederland en België gaat het bijvoorbeeld minder vlot. Maar het interesseert me dat dit mogelijk is.

Slijk: Veldrijden

Zowel de reeks SPUL als Slijk interesseren me, omdat ze een combinatie zijn van sport en fotografische beeldtaal. Het gaat over mensen die vechten om te winnen, die hindernissen durven aangaan. Dat is ook heel vergelijkbaar met het leven in het algemeen en dat maakt het voor mij opnieuw interessant.

VRTNU VRTNU VRTNU