Spring naar inhoud

Een zalige kerst met Wim, Rudi, Joris en Dominique

Kathleen kiest Canvasflix

geschreven op 24 december 2015

Mijn Jihad (Rudi Vranckx voor Panorama)

Wie dit gemist heeft, zou dit zeker nog moeten proberen in te halen. Opnieuw heel actueel na de aanslagen in Parijs en de sfeer van terreurdreiging in Brussel. De Islam, en het leven van moslims in het teken daarvan, anders bekeken. Maar ook een onthullende blik op mogelijke eerste tekenen van radicalisering, en wat sommige Imams daar met veel inzet tegen proberen te doen.

Radio Gaga

Prachtig gemaakt. Eerlijk. Ontroerend. Met veel respect voor de betrokkenen. De makers/interviewers stellen zichzelf ook kwetsbaar op, en dat maakt dit programma zo uitzonderlijk. Voor sommige momenten houd u best een zakdoek bij de hand: dat klinkt fout, maar kijk en u zal weten, er is niks fout aan dit programma.

Winteruur met Wim Helsen

Een pareltje, veel te laat weggestoken na de soms veel te late Terzake. Ik ben fan van Wim, die met humor en milde (zelf)ironie, en een portie surrealisme, zijn gast doet schitteren. Je moet het maar doen: een programma opbouwen rond één zin en één gast, maar Wim scoort! De uitzending met Herman Brusselmans bijvoorbeeld was typerend.

VRTNU VRTNU VRTNU