Spring naar inhoud

Karine Claassen kiest Jimmy Kets, Spul & Bouckaert

Karine Claassen kiest Canvasflix

geschreven op 29 december 2015
Karine Claassen kiest deze eindejaarsperiode voor: Jimmy Kets, Spul en Bouckaert

Door de lens van Jimmy Kets: Brussel.

Fotograaf Jimmy Kets toont in De Afspraak hoe hij de 'werkelijkheid' in Brussel kan manipuleren. Dat doet hij na de verhoging van dreigingsniveau 3 naar 4. Een eye-opener voor de kijker en mezelf als journalist.

Een interview met Peter Bouckaert, directeur noodoperaties van de NGO Human Rights Watch.

De vluchtelingencrisis is één van de grote thema's van het nieuwsjaar 2015. Bouckaert is de man van het veld. Iemand die vaak in aanraking komt met Syriërs, Afghanen of Irakezen na hun helse tocht op gammele bootjes richting Europa. Hij helpt, registreert en checkt informatie. Na 'het jaar van de vluchteling', geeft hij een helder, sereen en menselijk interview bij collega Annelies Beck.

Bouckaert figureert trouwens ook in de documentaire E-TEAM. Samen met andere moedige collega's documenteert hij oorlogsmisdaden vanop de Syrische en Libische frontlijn. Een extra must-see voor de mede-Netflix-junk!

Spul

Deze documentairereeks, over doping in de sport, wil ik deze kerstvakantie graag inhalen. De grote sportkenner ben ik niet, toch fascineert het psychologische aspect van deze reeks me. De makers kijken gedurende 4 afleveringen naar wat doping doet met de mens achter de atleet. Liegen, bedriegen en de tunnelvisie richting één doel: de top halen.

VRTNU VRTNU VRTNU