Spring naar inhoud

Een rodeo met Frank en Kama

Jan Mulder kiest Canvasflix

geschreven op 22 december 2015
Tot u spreekt Jan Mulder

Sinatra: All or Nothing at all

Op nummer 1 staan bij mij de twee documentaires over Frank Sinatra. Ik heb ze meerdere malen gezien. Wat een zanger en persoon, wat een leven. Frank Sinatra blijkt een man te zijn die zich vanaf zeer vroege jaren inzette tegen discriminatie van zwarte collega's. Niks maffia, hij was sociaal geëngageerd. Hij ging door diepe dalen, net als wij. Krabbelde altijd weer op. Hij verloor het van een vrouw, net als de gewone sterveling. Ava Gardner. Kijken! Schoonheid en Treurnis. De geschiedenis van Hollywood krijg je er gratis bij.

Kamagurka (wekelijks in De afspraak)

Nummer 2 is Kamagurka. Altijd goed. Het enige verschil met Sinatra is dat Kama beter zingt. Ik heb dit programma nog niet gezien, ik hoop dat Kamagurka nog een keer 'De zee is vooral koude soep' zingt. Indien niet, dan blijft er genoeg over. Bent u een dag niet te genieten? Kijk naar Kama en neem het leven weer ernstig: lach!

Bullriding voor kinderen (Vranckx)

Op 3: Bullriding voor kinderen. De rodeo trekt mij op de een of andere manier erg aan. Dit verlangen naar het rijden op wilde paarden en een stier, stamt waarschijnlijk uit mijn jeugdjaren, waarin de cowboy een grote rol speelde in de romantiek van de plaatselijke cinéma. Kinderen heb ik nog nooit op een rodeo gezien. Worden ze door hun vaders gedwongen? Zit het in de genen? Is het hilarisch, als docu's over kindzangeresjes en mannequins van vier, kampioenschappen die in de VS populair zijn? Benieuwd.

VRTNU VRTNU VRTNU