Spring naar inhoud

FAQ

Zit je nog met vragen?

geschreven op 04 juli 2019

FAQ

Zit je nog met vragen?

Hoe schrijf ik mijn team correct in?

Dat is simpel. Je stelt een gemengd team van vier personen (M/V) uit dezelfde studierichting samen. Eén van jullie draagt als teamcaptain de verantwoordelijkheid voor de inschrijving en zal aanspreekpunt zijn voor alle verdere communicatie.

Op het inschrijvingsplatform van Canvas vind je makkelijk je universiteit of hogeschool terug. Daarna kies je voor de studierichting waarin jullie allen zijn gestart. Je vult alle persoonlijke gegevens in. Je klikt op verzenden waarna je een bevestigingsmail en een teamnummer krijgt. The game is on!

Moeten we allemaal in hetzelfde jaar zitten?

Neen. De Campus Cup is op zoek naar de strafste studierichting van Vlaanderen en teams mogen bestaan uit vier studenten van 1ste jaar Bachelor tot laatste jaar Master uit dezelfde studierichting.

Wat als ik tijdens het academiejaar stop of iemand uit het team van richting verandert?

Dan vervalt in principe de inschrijving. De winnaars van de Campus Cup kunnen alleen maar uit éénzelfde richting van een universiteit of hogeschool komen. De opgegeven namen van spelers bij inschrijving zijn bindend. Het zijn telkens dezelfde vier kandidaten die samen deelnemen aan de preselecties en eventuele tv-opnames.

Wat als ik tijdens het academiejaar 2019-2020 afstudeer?

Proficiat! En geen paniek: Iedere student die ingeschreven is aan een Vlaamse universiteit of hogeschool tijdens het academiejaar 2019-2020 kan zich - met een team - inschrijven.

Gaan mijn studies daaronder lijden? Wat wordt er van ons verwacht?

Na de inschrijving word je uitgenodigd voor de regionale preselectie (één avond per provincie) in de loop van november 2019. De beste teams gaan door naar de nationale selectieronde in de gebouwen van Woestijnvis (december 2019 – januari 2020) die max. 2u in beslag neemt. De 34 teams die zich weten te plaatsen worden in maart-april 2020 verwacht voor de tv-opnames. Wie erin slaagt om de finaleweken te halen speelt uiteraard meerdere keren. De twee teams die de finale halen zullen op die manier 4 keer gespeeld hebben. Maar daartegenover staat dan weer eeuwige roem als winnaars van de prestigieuze Campus Cup.

Ik ben een machiavellist en stel een superploeg samen met studenten uit verschillende richtingen, een andere onderwijsinstelling of zelfs ex-studenten…

Make our day. We vragen bij de eerste selectie naar jullie geldige studentenkaart en die gegevens worden geverifieerd. De deelnemers en winnaars van de Campus Cup kunnen enkel uit eenzelfde studierichting van een universiteit of hogeschool komen.

Ik heb me vorig jaar al eens ingeschreven, maak ik dit jaar nog kans?

Niets belet dat je ook dit jaar je kans waagt. We beginnen met een propere lei. Enkel de 34 teams die in 2019 geselecteerd werden om deel te nemen aan de Campus Cup en die dus op tv te zien waren, worden uitgesloten van deelname aan het volgende seizoen.

Wat valt er eigenlijk te winnen?

Eeuwige roem voor de vier spelers, de studierichting en de onderwijsinstelling. Als speler ga je er persoonlijk geen geld, reischeques of bonnen voor elektroketens aan over houden. Het winnen van de Campus Cup vertaalt zich wél in: meer aandacht van het andere of hetzelfde geslacht, een gunstige uitgangspositie bij deliberaties en – afhankelijk van de instelling - een eigen borstbeeld in het hoofdgebouw of een aula naar de winnaars vernoemd.

En waar moet ik mij eigenlijk aan verwachten?

Daar zijn we eerlijk in: een pittige quiz op Canvas voor studenten. Maar de Campus Cup is meer dan zomaar een harde kennisquiz. De teams worden multidisciplinair op de proef gesteld in de arena van het hoger onderwijs.

En wanneer wordt dat dan uitgezonden?

Het tweede seizoen van de Campus Cup wordt in de loop van het voorjaar 2020 uitgezonden.

VRTNU VRTNU VRTNU