Spring naar inhoud
tot 16 december op VRT nu

Bordertown (12+)

Bekijk Bordertown (12+) op

Intrigerende 'Nordic noir' uit Finland

Politiedetective Kari Sorjonen verhuist met zijn familie van Helsinki naar een stadje in de buurt van de Russische grens in de hoop daar wat meer rust te vinden. Dat valt echter nogal tegen. Op de grens tussen twee werelden krijgt hij te maken met misdaden die hem hard raken, vooral omdat hij er persoonlijk bij betrokken raakt.

Inspecteur Kari Sorjonen (Ville Virtanen) is een van de meest gerespecteerde speurders van de Finse Nationale Opsporingsbrigade. Wanneer zijn echtgenote Pauliina (Matleena Kuusniemi) door een hersentumor wordt getroffen, verlaat hij Helsinki om samen met zijn vrouw en hun tienerdochter Janina (Olivia Ainali) te verhuizen naar de geboortestreek van Pauliina.

Zo komt het gezin terecht in Lappeenranta. Kari krijgt er een doorgaans rustige baan bij de plaatselijke politie, maar moet al meteen de dood van een jonge vrouw onderzoeken.

En daar blijft het niet bij. Er vallen nog meer doden en Kari vreest dat hij te maken heeft met een seriemoordenaar. Daarnaast wordt hij onder meer ook geconfronteerd met ontvoering en drugshandel.

Bordertown is een samenwerking tussen de Finse openbare omroep YLE, de Finse producent Fisher King Productions en het Franse Federation Entertainment, dat eerder al uitpakte met de succesvolle spionagereeks Bureau des légendes.

De reeks mocht geen herhalingsoefening worden. Het onderscheidt zich van andere Scandinavische misdaadseries door niet alleen te focussen op de donkere sfeer, harde verhalen en getroebleerde personages.

We wilden het misdaadverhaal combineren met een familiedrama.
Matti Halonen, producer bij Fisher King Productions.
Je mag geen Europese eenheidsworst maken. De taalgrens begint meer en meer te vervagen. Afkomst en taal maken niet uit. Zolang ze maar origineel en authentiek is.
Lionel Uzan van coproducent Federation

Oordeel zelf, vanaf dinsdag 7 februari de eerste twee misdaden op Canvas en VRT NU, gevolgd door het tweede deel later dit jaar.

VRTNU VRTNU VRTNU