Spring naar inhoud

De buit van Merel

"Mijn boekenkast is nu al te klein"

geschreven op 06 november 2015

Wat lezen mensen en waarom? Ontdek hier elke dag de boekenbeursbuit van auteurs en bezoekers. Merel (16) leest om gewoon even weg te zijn van de realiteit. We troffen haar op de stand van 't Stad Leest met poëziebundels en de Atlas van afgelegen eilanden.

Ik lees heel graag om gewoon even weg te zijn van de realiteit. Ik heb wel een redelijk grote verzameling boeken, mijn boekenkast is nu al te klein (lacht). Mijn grootmoeder en moeder lezen ook heel graag. Mijn grootmoeder speelde ook poppenkast. Zij is er nu mee gestopt, maar ik hield er heel erg van. Vandaar komt misschien wel mijn voorliefde voor fictie, want ik was wel geïntrigeerd door die poppenkast. Verhalen met tekeningen, mooie beelden met tekst, dat doet me steeds heel erg denken aan mijn grootmoeder.

De atlas van Afgelegen eilanden – Judith Schalansky

De Atlas van Afgelegen Eilanden is een heel mooi boek, het lijkt me een boek dat weinig mensen hebben. Het kan me iets bijbrengen, dus kijk ik er naar uit om het te lezen. Ik zou wel graag een avonturier worden later. Op afgelegen eilanden is meestal veel natuur, en ik vind ongerepte natuur prachtig, je ziet de wereld nog in zijn puurste vorm.

Zoo van het denken - Peter Verhelst

Ik zocht voor school een boek met poëzie, las de achterkant van 'Zoo van het denken' en was meteen geboeid. Ook omdat er dierlijke referenties inzitten, het heeft met de natuur te maken, dus ik denk wel dat het een leuk boek zal worden. Ik vind Verhelst een goede auteur en heb zelf bijzonder weinig poëzie in huis, dus had ik me voorgenomen om vandaag wat poëzie mee te nemen.

Point Editions

Vandaar ook mijn keuze voor enkele dichtbundels uit de Point-reeks. Dat zijn oude poëziebundels. Twee daarvan zijn in het Frans, ik lees ook graag in andere talen. Eén daarvan is in het Koreaans, maar de Nederlandse vertaling staat erbij (lacht). Ik wil wel eens zien of Koreaanse of Franse poëzie me ligt. Af en toe lees ik wel eens Toon Tellegen of andere bekende Belgische poëzieschrijvers. In Korea is een heel andere, niet-Westerse cultuur, misschien schrijven die ook op een heel andere manier met andere referenties. Dat leek me wel iets om te ontdekken.

VRTNU VRTNU VRTNU