Spring naar inhoud

De buit van Maja

"Mijn kinderen groeien op tussen de boeken"

geschreven op 04 november 2015

Wat lezen mensen en waarom? Ontdek hier elke dag de boekenbeursbuit van auteurs en bezoekers. Maja werkt voor L&M Books en houdt van literaire romans.

Totaal door het dolle heen - Karen Joy Fowler, Wim Scherpenisse

Het eerste boek dat ik vandaag gekocht heb, had ik in een magazine zien staan, dat sprak me aan. Mijn ex-collega raadde me het trouwens ook aan.

De New York trilogie - Paul Auster

Van Paul Auster heb ik nog niks gelezen, de New York - trilogie is ideaal om mee te beginnen. Ook aangeraden door heel veel mensen.

Ik werk zelf bij een uitgeverij en krijg al enorm veel input. Van mensen, blogs die ik volg, kranten, magazines, heel wijdverspreid.

Het heeft er altijd al ingezeten, dat lezen. Al van kleinsaf las ik graag, ik ging ook vaak naar de bibliotheek. Toen ik in het boekenvak ben gerold wist ik: dit is iets voor mij, sindsdien ben ik er in blijven plakken.

Mijn dochter komt al mee naar de boekenbeurs sinds ze geboren is, voor haar is dit een grote speeltuin.

Maja Matthys van L&M Books

Ik moedig mijn kinderen aan om te lezen, ik lees voor uit boekjes en dat werkt wel. Met mijn zoontje van zeven maanden probeer ik dat nu ook, we zullen wel zien of dat lukt. Ik denk dat het ook van kind tot kind afhangt. Mijn dochter komt al mee sinds ze geboren is, voor haar is dit een grote speeltuin.

VRTNU VRTNU VRTNU