Spring naar inhoud
tot 15 maart op vrt nu

Blue Planet II

Bekijk Blue Planet II op
Blue Planet II verlegt de grenzen van de natuurdocumentaire, met ronduit adembenemende beelden van het leven in de zeeën en oceanen, en op de kusten over de hele wereld.
Welke stem krijgt jouw voorkeur?

Kies zelf welke stem je hoort in dit televisiemeesterwerk! Voor het eerst zijn er twee versies van de reeks. De Nederlandstalige met de commentaarstem van Vic De Wachter zie je naar goede gewoonte op Canvas. De originele Engelstalige met commentaar van de legendarische Sir David Attenborough vind je gelijktijdig op Canvas+ (via het kanaal van Ketnet). Ook op VRT NU kan je kiezen tussen de Nederlandstalige versie en de Engelstalige versie.

Vic De Wachter en David Attenborough

In 2002 zond Canvas de baanbrekende serie Blue Planet uit: destijds bestempeld als de ‘definitieve’ reeks over het leven in en om de zee. Maar kijk: vijftien jaar later zijn de oceanen, onze kennis ervan en de filmtechnieken in die mate geëvolueerd dat een nieuwe reeks zich opdrong.

De BBC werkte vier jaar aan deze reeks en ondernam daarvoor 125 filmexpedities in 39 landen op alle continenten. Ze brachten meer dan 6000 uur onderwaterbeelden mee waaruit zeven afleveringen van een uur werden gedistilleerd.

Drones en gesofisticeerde sleep-, plak- en ultra-HD-camera’s zorgden voor tal van primeurs en haarscherpe beelden, van bizarre inktvissen en jagende orka’s tot de kleinste en meest kleurrijke vissen en koralen.

Ochre starfish

Maar Blue Planet II heeft ook oog voor de vervuiling en de bedreigingen van de oceanen, die zo cruciaal zijn voor het ecologisch evenwicht op onze planeet.

De muziek in de reeks is van de hand van Hans Zimmer, bekend van onder meer Gladiator, Pirates of the Caribbean, Madagascar en The Lion King, waarmee hij een Oscar won. Recent componeerde hij nog voor Dunkirk en Blade Runner 2049. Voor de ‘prequel’ maakte hij samen met Radiohead een remake van hun nummer Bloom dat herwerkt werd tot Ocean.

Bekijk de Making of op VRT NU

Bekijk de Nederlandstalige versie op VRT NU

Bekijk de Engelstalige versie op VRT NU

VRTNU VRTNU VRTNU