Spring naar inhoud
tot 8 december op vrt nu

Blood

Bekijk Blood op

Blood is een Iers misdaad- én familiedrama van de makers van Lewis en Midsomer Murders.

There are plenty of reasons to watch Blood, from its fine casting of unfamiliar faces to its supple command of plot and pace. Must–see tv.

The Irish Times

De jonge Cat Hogan (Carolina Main) keert na de dood van haar moeder Mary terug naar haar geboortestad en haar familie, die ze de voorbije tien jaar nauwelijks heeft gezien.

Carolina Main

Voor de familie en kennissen van de ziekelijke Mary kwam haar dood niet geheel onverwacht, al was de manier waarop wel tragisch: ze is uitgegleden en met haar hoofd tegen een van de tegels rond de tuinvijver gevallen. Maar de sombere en opvliegende Cat heeft zo haar twijfels. Ze drinkt te veel en jaagt haar familie in de gordijnen met onaangepast gedrag.

Vooral met haar vader Jim en haar oudere zus Fiona botert het niet. Dromerige flash backs suggereren dat Cat als kind iets heeft gezien of meegemaakt dat als een donkere schaduw over haar leven hangt. Dokter Jim Hogan is een gezellige en graag geziene man in het stadje, maar in het gezin is hij een autoritaire ‘pater familias’. Hij lijkt ook niet overmatig bedroefd over de dood van zijn vrouw, maar wil dat zeggen dat hij haar heeft vermoord?

Carolina Main en Adrian Dunbar

Het gaat de makers van de reeks vooral over de relaties binnen het gezin, de onderdrukte spanningen en verzwegen geheimen. Scenariste Sophie Petzal zegt daarover: “Het heeft mij altijd gefascineerd dat volwassen kinderen een totaal verschillende mening kunnen hebben over hun ouders, al zijn ze allemaal onder hetzelfde dak opgegroeid. Dat idee heb ik verder uitgewerkt in Blood. Wat als een vrouw denkt dat haar vader haar moeder heeft vermoord en probeert uit te zoeken of dat klopt? Is er in haar jeugd iets gebeurd dat haar vermoeden veroorzaakt of versterkt? Of ziet ze spoken? Daar hebben de kijkers een kluif aan.”

Adrian Dunbar

Cat wordt gespeeld door de onbekende Carolina Main, Ierser dan Iers met haar rosse haar en onmiskenbaar accent. Dat geldt ook wel een beetje voor Adrian Dunbar, een veteraan van de Ierse en Britse film en televisie. Hij is vooral bekend van zijn hoofdrol in de langlopende BBC-politiereeks Line of Duty, maar was ook te zien in films als My Left Foot, The Crying Game, en series als A Touch of Frost en Inspector Morse.

VRTNU VRTNU VRTNU