Spring naar inhoud
vanaf 26 april op Canvas en VRT NU

Bevergem

Bekijk Bevergem op
Vanaf eind april herhaalt Canvas zijn succesreeks Bevergem. De fans van Freddy De Vadder en co (acteurs uit de serie) kunnen via canvas.be ook genieten van de Bevergem Comedy Shows.

De inwoners van Bevergem zijn op zijn minst speciallekes te noemen. Op zekere dag neemt ook stand-upcomedian Freddy De Vadder er zijn intrek. Waarom? Dat weet niemand. En hij doet er zelf ook het zwijgen toe.

De onbewogen beweger

De Bevergemnaars zijn gecharmeerd door de aanwezigheid van de excentrieke rock-’n-rollfiguur, maar al snel wordt duidelijk dat de dorpelingen zelf nog veel excentrieker zijn.

Zodanig authentiek da't plukkevort is
Amar

Ze nemen Freddy in vertrouwen en zo komen allerlei kleinburgerlijke intriges aan de oppervlakte tussen enerzijds luidruchtige alfamannetjes (en -vrouwtjes) en anderzijds brave, onhandige underdogs.

In de aanloop naar de jaarlijkse dorpsfeesten raken de gemoederen nogal verhit, maar Freddy slaat alle heisa gade en blijft te allen tijde de onbewogen beweger.

Sterke cast

Anemone Valcke (Elise) en Ilse de Koe (Hilde)

Bevergem kan rekenen op een briljante cast met onder andere Piet De Praitere (alias Etienne met het open verhemelte, Johnny Walker), Bart Vanneste (alias Freddy De Vadder), Maaike Cafmeyer (Het geslacht De Pauw, Marsman), Wim Willaert (Offline, Eigen kweek), Ann Tuts (FC De Kampioenen), Ilse de Koe (Quiz me quick), Han Coucke (Han Solo), Sebastien Dewaele (Eigen kweek), Zouzou Ben Chikha (Bel 10 Radio 1), Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal), Dries Heyneman (Ter Bescherming van de Jeugd), Isabelle Van Hecke (Marsman, De Behandeling) en Anemone Valcke (Offline, Vriendinnen).

Absurd eigenzinnig

Isabelle Van Hecke (Claudine) en Wannes Cappelle (Johan)

Enkele jaren geleden daagden deze acteurs, comedians en muzikanten elkaar uit om hun frisse ideeën over humor en fictie samen te leggen.

Ze schaafden en beitelden geduldig aan hun eigen personages, dialogen en een eigenzinnig scenario. Op die manier ontstond, samen met productiehuis De Wereldvrede, de serie Bevergem.

Bevergem is een productie van De Wereldvrede voor Canvas. Met Gilles Coulier, de regisseur en Gilles De Schryver als uitvoerend producent.

VRTNU VRTNU VRTNU