Spring naar inhoud
niet langer online

Bevergem

Een absurde fictiereeks over een West-Vlaams dorp met ontspoorde inwoners, gedreven door foute ambities en ijdelheid.

Deze video is niet langer online te bekijken

De inwoners van Bevergem zijn op zijn minst speciallekes te noemen. Op zekere dag neemt ook stand-upcomedian Freddy De Vadder er zijn intrek. Waarom? Dat weet niemand. En hij doet er zelf ook het zwijgen toe.

Zodanig authentiek da't plukkevort is
Amar

De onbewogen beweger

De Bevergemnaars zijn gecharmeerd door de aanwezigheid van de excentrieke rock-’n-rollfiguur, maar al snel wordt duidelijk dat de dorpelingen zelf nog veel excentrieker zijn. Ieder van hen neemt buitenstaander Freddy in vertrouwen en daarbij komen allerlei kleinburgerlijke intriges aan de oppervlakte tussen enerzijds luidruchtige alfamannetjes (en -vrouwtjes) en anderzijds brave, onhandige underdogs. In de aanloop naar de jaarlijkse dorpsfeesten raken de gemoederen nogal verhit, maar Freddy slaat alle heisa gade en blijft te allen tijde de onbewogen beweger.

Klik op de foto hieronder om je volledig in het Bevergemse universum onder te dompelen en de inwoners te leren kennen.

Sterke cast

Bevergem kan rekenen op een briljante cast met onder andere Piet De Praitere (alias Etienne met het open verhemelte, Johnny Walker), Bart Vanneste (alias Freddy De Vadder), Maaike Cafmeyer (Het geslacht De Pauw, Marsman), Wim Willaert (Offline, Eigen kweek), Ann Tuts (FC De Kampioenen), Ilse de Koe (Quiz me quick), Han Coucke (Han Solo), Sebastien Dewaele (Eigen kweek), Zouzou Ben Chikha (Bel 10 Radio 1), Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal), Dries Heyneman (Ter Bescherming van de Jeugd), Isabelle Van Hecke (Marsman, De Behandeling) en Anemone Valcke (Offline, Vriendinnen).

Absurd eigenzinnig

Enkele jaren geleden daagden deze acteurs, comedians en muzikanten elkaar uit om hun frisse ideeën over humor en fictie samen te leggen. Ze schaafden en beitelden geduldig aan hun eigen personages, dialogen en een eigenzinnig scenario. Op die manier ontstond, samen met productiehuis De Wereldvrede, de serie Bevergem.

Isabelle Van Hecke (Claudine) en Wannes Cappelle (Johan)
Anemone Valcke (Elise) en Ilse de Koe (Hilde)

Bevergem is een productie van De Wereldvrede voor Canvas. Met Gilles Coulier, de regisseur en Gilles De Schryver als uitvoerend producent.

De collega's van Cobra bezochten vorige zomer de set van Bevergem. Hieronder kan u het verslagje bekijken.