Spring naar inhoud
Popjournalist Jan Delvaux en Jimmy 'DJ Bobby Ewing' Dewit openen tussen kerst en nieuw een pop-up platenwinkel met Belgisch vinyl. Vanuit Leuven brengen ze vijf avonden op rij, samen met een artiest, interessante en amusante verhalen uit 60 jaar Belpop-geschiedenis. Van maandag 25 tot en met vrijdag 29 december 2017 rond 21u05 op Canvas.
Elke avond een artiest over de vloer

De gasten behoren stuk voor stuk tot de nationale rockadel én mogen uit een Gouden Vragenlijst de onderwerpen van Belpop Bonanza TV kiezen.

  • Maandag: Jan Paternoster, zanger-gitarist van The Black Box Revelation en een grote fan van RSCA Anderlecht
  • Dinsdag: Liliane Saint-Pierre, de oogappel van wijlen Claude François én wijlen Jimi Hendrix
  • Woensdag: Tom Barman, onder meer bekend van dEUS, wijlen Magnus en TaxiWars
  • Donderdag: Lara Chedraoui, frontvrouw van Intergalactic Lovers
  • Vrijdag: Marcel Vanthilt, tv-presentator, voormalig vj, zanger van Arbeid Adelt! en auteur van ‘Ik sta scherp’, ‘De dag dat het zonlicht niet meer scheen’ en ‘Lekker westers’
Jan Delvaux en Jimmy Dewit
Belpop-up, de winkel

Belpop Bonanza huist in een tijdelijke - maar échte -platenwinkel in de Diestsestraat in Leuven. Overdag wordt het programma er opgenomen en 's avonds worden er platen verkocht: uitsluitend Belgisch vinyl.

De Belpop-up is een samenwerking met Kringwinkel SPIT. De winkel is open op vrijdag 22, zaterdag 23, dinsdag 26, woensdag 27 en donderdag 28 december van 19 tot 24 uur. Op donderdag is er een grote schattingsavond. Iedereen kan er de waarde van zijn Belgische platen laten bepalen door kenners. En dinsdag, woensdag en donderdag speelt er ook een automatische accordeon met ritmesectie, telkens om 20u, 21u en 22u. Jan De Smet nam de ghosttrack op.

VRTNU VRTNU VRTNU