Spring naar inhoud
Bekijk Belpop op
Belpop is back! De bekroonde docureeks over iconische Belgische muzikanten maakt haar grote comeback met vier muzikale portretten én een tweeluik over de Belgische muziek in de jaren 80.

De achtste editie van Belpop dompelt je onder in de wervelende verhalen van Triggerfinger, Flip Kowlier, Arsenal en Luc De Vos. De dubbelaflevering Tachtig was prachtig blikt terug op de boomende Belgische muziekscene van eind jaren 70, begin jaren 80, met ronkende namen als TC Matic, De Kreuners, The Kids, The Scabs, Red Zebra, Luna Twist, Allez Allez, Lavvi Ebbel en vele anderen.

niet te missen

extra's

Nieuwe look, dezelfde ijzersterke formule

De nieuwe reeks is een prima alibi voor een frisse restyling met een nieuwe grafiek en generiek. Voor de begintune tekende DJ/producer Faisal Chatar met een aanstekelijke remix van Theme from Turnpike. van dEUS.

Wat niet verandert is de ijzersterke formule. Artiesten vertellen openhartig over hun prilste inspiraties, de eerste schuchtere optredens, de zoektocht naar een artistieke identiteit, het geploeter voor de erkenning, de gelukzalige roes van de doorbraak, de kater van het succes, het tot stand komen van bekende nummers, de strapatsen on tour, de buitenlandse zege of mislukking, de pijnlijke split of de eeuwige camaraderie.

Interviews met de hoofdfiguren worden afgewisseld met bijdragen van eersterangs getuigen als (ex-)bandleden, producers, collega-muzikanten, roadies, managers. En dat allemaal rijkelijk geïllustreerd met (vaak nooit eerder getoonde) archiefbeelden. De vertrouwde stem van Luc Janssen levert het commentaar.

VRTNU VRTNU VRTNU