Spring naar inhoud
tot 16 februari op vrt nu

Below the Surface

Bekijk Below the Surface op

Vanaf vrijdag 29 november kan je opnieuw kijken naar de Deens-Duitse reeks Below the Surface, een spannende serie over een gijzelingsdrama in de metro van Kopenhagen.

Drama onder de grond

Op een regenachtige ochtend in oktober kapen drie zwaarbewapende mannen een treinstel van de metro in Kopenhagen. Ze gijzelen 15 mensen, dwingen hen uit te stappen op het spoor en brengen hen naar een leegstaand metrostation in aanbouw.

Philip Nørgaard

Philip Nørgaard (Johannes Lassen) van de antiterreurbrigade haast zich naar de plaats van de gijzeling. Aan het veiligheidscordon ontmoet hij tot zijn verbazing Louise Falck (Sarah Hjort Ditlevsen), met wie hij een af-en-aan-relatie heeft. Zij zit in het team dat moet onderhandelen met de gijzelnemers.

Die nemen contact op en maken hun eisen bekend: een losgeld van 4 miljoen euro en een vrije aftocht. Als hun eisen niet ingewilligd worden, zullen ze de gegijzelden een na een ombrengen. Kort daarna krijgt journaliste Naja Toft (Paprika Steen) een telefoontje van de leider van de gijzelnemers, die zich Alpha laat noemen. Hij biedt haar een exclusief live interview aan met een van de gegijzelden. Ze gaat daarop in en hoopt zo een rol te kunnen spelen als tussenpersoon tussen de gijzelnemers en de politie.

Elke aflevering van de reeks volgt één dag in de dramatische gijzelingszaak die heel Denemarken in haar ban houdt. Het land is verdeeld over de vraag of er met de terroristen mag onderhandeld worden.

Louise Falck

In de publieke opinie worden ook vragen gesteld over de manier waarop het leven van de gegijzelden en hun familie te grabbel worden gegooid in de pers.

Bij de gegijzelden zelf neemt de wanhoop toe. En Philip Nørgaard, die krijgt steeds meer het gevoel dat de zaak iets te maken heeft met zijn eigen gijzeling en spectaculaire ontsnapping, een jaar geleden tijdens een militaire missie in het Midden-Oosten.

VRTNU VRTNU VRTNU