Spring naar inhoud
zaterdag om 20.40 op Canvas en VRT NU

Before We Die (12+)

Bekijk Before We Die (12+) op

Before We Die is een Zweeds misdaaddrama over Hanna Svensson, een vrouwelijke speurder bij de politie van Stockholm, die persoonlijk betrokken raakt bij een machtsstrijd in de onderwereld.

Hanna Svensson is een politieagente met een hoog moreel besef en sterke principes. Zo stuurde ze twee jaar geleden haar eigen zoon Christian naar de cel voor het verkopen van drugs.

Sven (Johan Hedenberg) en Hanna Svensson (Marie Richardson)

In de eerste aflevering zien we dat Christian, de zoon van Hannah Svensson net vrijgelaten is. Tot spijt van Hannah wil Christian niks meer met haar te maken hebben. Wanneer haar collega en minnaar Sven verdwijnt, blijkt dat hij een geheim onderzoek aan het voeren was naar een ernstige zaak die het criminele milieu op z'n kop kan zetten. Hanna heeft maar één kans om dat te verhinderen: de infiltrant 'Inez'.

Christian (Adam Pålsson)

Deze "Nordic Noir-serie" die zich in Stockholm afspeelt, vertelt een uniek en onvoorspelbaar verhaal. Kenmerkend zijn het hectische tempo en de verrassende plotwendingen. Elke aflevering eindigt met een verrassende cliffhanger.

Before We Die is geen typische misdaadserie. Het is ook een hartverscheurend familiedrama met enerzijds een moeder en een zoon als hoofdpersonages: Hannah en Christian. Anderzijds is er ook de Kroatische familie Mimica die eigenlijk deel uitmaakt van een criminele organisatie. De privérelaties van de hoofdpersonen vormen altijd de spanning van het verhaal.

Before We Die is ruw in beeld gebracht. De serie brengt je tot op het puntje van je stoel.

Christian (Adam Pålsson), Hanna (Marie Richardson),  Davor Mimica (Alexej Manvelov)
VRTNU VRTNU VRTNU