Spring naar inhoud
tot 9 september op vrt nu

Bancroft

Bekijk Bancroft op

Vanaf zaterdag 3 augustus kan je op Canvas kijken naar deze vierdelige Britse politieserie over de briljante vrouwelijke speurder Elizabeth Bancroft. Zij wordt ondanks zichzelf geconfronteerd met een duister geheim uit het verleden.

Sarah Parish als DCI Elizabeth Bancroft

DCI Elizabeth Bancroft is een briljant politie-officier, al doet ze niet altijd alles volgens het boekje. Dat maakt haar net sympathiek. Ze leeft voor haar job en voor het korps. Ze wil een betere wereld, en zal daarvoor al het vuile werk klaren. Ze wordt bewonderd en gerespecteerd door haar collega's, en maakt kans op promotie. Ze bindt de strijd aan met de Kamara-gang, een meedogenloze bende die de stad in haar greep houdt.

Elisabeth Bancroft is een controlefreak. Ze weet wat ze wil en chaos hoort daar niet bij. Nu eens is ze hartelijk, dan weer koud en afstandelijk. Wanneer de omgeving tegenwerkt wordt ze gevaarlijk.

The writer and creator Kate Brooke wanted to write about why people do bad things.

Phil Collinson, producer Bancroft
Faye Marsay als DS Katherine Stevens

DS Katherine Stevens is jong en ambitieus. Wanneer haar chef haar enkele oude, onopgeloste moordzaken toewijst krijgt ze de kans zichzelf te bewijzen. Laura Frazer werd 27 jaar geleden brutaal vermoord. De moordenaar die haar 18 messteken toebracht werd nooit gevonden. Katherine is vastberaden, bijt zich in de zaak vast en wil kost wat kost de waarheid aan het licht brengen. Hiervoor werkt ze samen met Anya Karim, een forensisch onderzoekster.

Het onderzoek brengt beide agenten samen. DCI Bancroft lijkt meer over die oude moordzaak te weten. En dan komen de demonen uit het verleden terug naar boven.

Met: Sarah Parish (DCI Elizabeth Bancroft), Faye Marsay (DS Katherine Stevens), Linus Roache (Tim Fraser), Amara Karan (Anya Karim), Adam Long (Joe Bancroft), Amit Dhut (Athif Kamara) e.a.

De reeks werd geschreven door Kate Brooke. John Hayes regisseerde. Gefilmd werd er in Bolton en in het Engelse graafschap Greater Manchester.

VRTNU VRTNU VRTNU