Spring naar inhoud

Trixie Whitley

een betoverende muzikante

Trixie Whitley - © Guy Kokken
geschreven op 02 september 2017

Wat ik super vind aan Alleen Elvis blijft bestaan, is dat ik tijd krijg om echt over mijn passies te praten.

Trixie Whitley

Beyoncé is fan, rocklegende Patti Smith kwam naar een van haar concerten en Marianne Faithfull vroeg haar voor een duet. Dat muziek de taal is waarin ze zich het best kan uitdrukken, weet de Gents-New Yorkse songschrijfster Trixie Whitley allang.

Op haar zeventiende verlaat ze de school, leert piano spelen en treedt op met eigen muziek. Superproducer Daniel Lanois raakt onder de indruk van haar stem en promoveert haar tot zangeres van zijn band BlackDub.

Haar eerste soloalbum Fourth Corner haalt in 2013 al na één week goud. Vlaanderen omarmt deze magische stem meteen en de New York Times is lyrisch. Drie platen en een dochter later blijft Trixie zoeken naar de balans in haar leven. Haar grote talent ervaart ze niet als evident. Pas dertig, maar een oude ziel.

Televisie is niet haar favoriete biotoop, maar als ze over haar passies mag praten, is ze niet te stuiten. Dat er muziek in haar fragmenten zit is logisch, maar ook de donkere humor van de jong gestorven stand-upcomedian Bill Hicks kan Trixie bekoren.

VRTNU VRTNU VRTNU