Spring naar inhoud

Béatrice Delvaux

de Waalse journaliste

Béatrice Delvaux - © Gert Verbelen
geschreven op 13 september 2017

Als je iets doet, gebeurt er iets. Zo simpel. Maar als je als journalist de telefoon pakt, dan vloeit daar vanalles uit voort.

Béatrice Delvaux

Op zaterdag 16 september steekt Alleen Elvis blijft bestaan de taalgrens over. Of toch niet helemaal. Want Belgischer dan Béatrice Delvaux bestaat niet. Ze is geboren in Wallonië, woont in Vlaanderen en werkt in Brussel. Al meer dan 30 jaar houdt ze met heel haar hart van ‘haar krant’, Le Soir.

Het rebelse van haar krant Le Soir zit ook in Beatrice Delvaux zelf. Economie is haar eerste liefde, journalistiek haar grootste. Haar scherpe pen valt op. Van de economieredactie verhuisde ze naar de stoel van hoofdredacteur. Ze komt op voor haar waarden en voor diepgravende journalistiek. Als hoofdcommentator van Le Soir houdt ze de vinger aan de pols van de Waalse, de Vlaamse én de Franse berichtgeving.

Theater, dans, literatuur doen haar vaak naar Vlaanderen kijken. Maar het blijft niet bij kijken. Een constante in haar leven is dat ze ook bruggen wil bouwen.

In de keuze van haar negen beeldfragmenten laat Béatrice Delvaux zich leiden door haar buikgevoel. De medaille-uitreiking aan Nafi Thiam tijdens de Olympische Spelen in Rio ontroert haar elke keer weer tot in het diepste van haar ziel.

VRTNU VRTNU VRTNU