Spring naar inhoud

Bart De Pauw

de veelzijdige televisiemaker

© Geert Van Hoeymissen
geschreven op 13 september 2017

Ik heb een aantal fragmenten gekozen om uit te leggen hoe makkelijk het eigenlijk is om televisie te maken.

Bart De Pauw

In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen ontvangt Thomas Vanderveken televisiemaker Bart De Pauw. De bedenker van enkele van de meest populaire Vlaamse programma’s in de voorbije 20 jaar, brengt voor één keer zijn eigen favoriete beeldfragmenten mee.

De kleine Bart De Pauw maakt stripboekjes, met zijn zussen als trouw publiek. Zij lezen de boekjes en hij bekijkt hun reacties. Televisie fascineert hem en hij begint te figureren in Meester, hij begint weer!. Al snel schrijft hij mee aan de scenario’s en bedenkt hij nieuwe verhaallijnen.

Met de reeks Buiten de Zone toont hij zijn creatieve genie. Schalkse Ruiters maakt het bekend in heel Vlaanderen. De Mol is legendarisch. Kwaliteit is de rode draad in al die producties en Bart is de strenge bewaker ervan. Als mediageil en aandacht zoekend alter ego in Het Geslacht De Pauw, stuntelend in De Biker Boys: elke rol tilt zijn populariteit verder op.

Bart De Pauw noemt zichzelf een beetje lui, maar ondertussen bedenkt, schrijft, filmt en monteert hij wel voor eigen rekening in zijn productiehuis Koekentroef. Twee tot de zesde macht gaat zijn vijfde seizoen in. It’s Showtime met Bart De Pauw in de studio van Alleen Elvis.

Bart kiest voor wat hem inspireert bij het maken van televisie. Fawlty Towers staat met stip op één, omdat de reeks zo ingenieus in elkaar zit. Waarom dat zo is, dat legt hij uit bij Thomas.

VRTNU VRTNU VRTNU