Spring naar inhoud

Acteursgilde Carrièreprijs voor Viviane De Muynck

© VRT 2015
geschreven op 17 oktober 2016

Tijdens de Avond van het Vlaamse Filmberoep op Film Fest Gent kreeg Viviane De Muynck de Acteursgilde Carrièreprijs.

"Dit is een prijs voor en door acteurs, die uitdrukt hoe zeer deze topactrice en haar indrukwekkende loopbaan worden gewaardeerd door haar collega’s", zegt woordvoerder Michaël Pas.

Al sinds de jaren ‘80 is De Muynck actief in vernieuwende theatergezelschappen als De Mannen van den Dam en De Witte Kraai. Later werd ze een vaste waarde in Needcompany, waarmee ze doorbrak in de internationale theaterwereld. Het grote publiek leerde haar kennen via haar stevige en toch gevoelige rollen in televisiereeksen als Oud België, Man en Macht en Professor T.

"Dit is voor alle duidelijkheid absoluut geen fin-de-carrièreprijs, eerder een aanmoedigingsprijs voor een springlevend talent!"
Michaël Pas

Ook in de filmwereld is ze een veelgevraagd actrice voor haar indrukwekkende acteerwerk en unieke uitstraling in films als D’Ardennen, Le Tout Nouveau Testament en Het Vonnis. "Dit is voor alle duidelijkheid absoluut geen fin-de-carrièreprijs," benadrukt Michaël Pas, "eerder een aanmoedigingsprijs voor een springlevend talent!"