Spring naar inhoud
seizoen 2: vanaf dinsdag 11 april om 22u15

4 X 7

Bekijk 4 X 7 op
4 documentaires van 7 minuten, inhoudelijk en vormelijk heel verscheiden, gemaakt door een bont gezelschap aan regisseurs en met als rode draad de fascinatie van de makers voor hun onderwerp: dat is een aflevering van 4 x 7 in een notendop.

Die makers zijn een mix van grote namen zoals Jan Van Rompaey, Dominique Deruddere, Johan Depoortere, Karl Symons en Jan Verheyen, maar ook mensen die vooral in het professionele circuit bekend zijn zoals Joe Vanhoutteghem, Ibbe Daniels en fotograaf Teun Voeten, én heel wat jong talent als Juanita Onzaga en Frederike Migom.

Kort, betrokken en divers

4 x 7 brengt dwingende verhalen die de makers om een of andere reden moéten vertellen. Het gaat over dingen die hen intrigeren, fascineren, ontroeren, inspireren of ergeren. De vorm is documentair, maar zonder vast format. De duur van 7 minuten biedt de mogelijkheid om zich als regisseur te onderscheiden. Zo wordt elk verhaal een expressie van de maker zelf, van zijn verhaal én zijn manier van vertellen.

De 28 regisseurs maken elk slechts één documentaire. Het zijn dus allemaal andere namen dan in de eerste reeks.

Doc 7

Het wekelijkse magazine 4 x 7 is een tijdelijke vorm die na verloop van tijd verdampt, maar de onderdelen blijven bestaan in het online luik Doc 7. Alle reportages zijn er los te bekijken en je kan erin zoeken.

4 x 7 is een initiatief van Canvas en De chinezen, in samenwerking met de film- en documentairemakers

VRTNU VRTNU VRTNU