Spring naar inhoud
vanaf zondag 29 oktober

4 X 7

4 X 7 bundelt opnieuw korte documentaires van telkens zeven minuten over onderwerpen die de makers nauw aan het hart liggen. Die makers zijn bekende namen, ervaren cineasten en jong talent. In deze nieuwe reeks zijn dat onder meer Frank Van Passel, Phara de Aguirre, Sofie Peeters, Eva Küpper, Steven D’Hoedt en David Verhaeghe. Terug vanaf zondag 29 oktober 2017.

In vorige reeksen zagen we werk van makers als Jan Van Rompaey, Dominique Deruddere, Johan Depoortere, Karl Symons en Jan Verheyen, maar ook van mensen die vooral in het professionele circuit bekend zijn zoals Joe Vanhoutteghem, Ibbe Daniels en fotograaf Teun Voeten, én heel wat jong talent als Juanita Onzaga en Frederike Migom.

Kort, betrokken en divers

4 x 7 brengt dwingende verhalen die de makers om een of andere reden moéten vertellen. Het gaat over dingen die hen intrigeren, fascineren, ontroeren, inspireren of ergeren. De vorm is documentair, maar zonder vast format. De duur van 7 minuten biedt de mogelijkheid om zich als regisseur te onderscheiden. De regisseurs maken elk ook maar één documentaire. Zo wordt elk verhaal een expressie van de maker zelf, van zijn verhaal én zijn manier van vertellen.

Doc 7

Het wekelijkse magazine 4 x 7 is een tijdelijke vorm die na verloop van tijd verdampt, maar de onderdelen blijven bestaan in het online luik Doc 7. Alle reportages zijn er los te bekijken en je kan erin zoeken.

4 x 7 is een initiatief van Canvas en De chinezen, in samenwerking met de film- en documentairemakers

VRTNU VRTNU VRTNU