Spring naar inhoud
seizoen 2: vanaf dinsdag 11 april

4 X 7

4 X 7 is een documentaire reeks waarbij elke aflevering bestaat uit 4 korte documentaires van 7 minuten. Die hebben één ding gemeen: het zijn dwingende verhalen die de maker om een of andere reden moét vertellen. De makers zijn grote namen als Paul Jambers, Marc Didden en Stijn Coninx, maar ook mensen die vooral in het professionele circuit bekend zijn zoals Dimitri Van Zeebroeck, Pieter-Jan De Pue en Sarah De Bisschop, én jong talent als Lidewij Nuitten en Evy De Ceur.

Het wekelijkse magazine 4 X 7 is een tijdelijke vorm die na verloop van tijd verdampt, maar de onderdelen blijven bestaan in het online luik Doc 7. Alle reportages zijn er los te bekijken en tegelijk met elkaar verbonden, en je kan erin zoeken.

Inhoudelijk betrokken en stilistisch vrij

De onderwerpen van 4 X 7 liggen de makers zeer nauw aan het hart. Het gaat over dingen die hen intrigeren, fascineren, ontroeren, inspireren of ergeren. De vorm is documentair, maar zonder vast format. Zo worden deze korte verhalen telkens een expressie van de makers zelf, van hun verhaal én hun manier van vertellen. Die kan variëren van een esthetiserende vorm tot ‘véritéstijl’, van een iPhone-portret tot een 16mm-opname.

Diversiteit

Elk van de 48 regisseurs maakt slechts één documentaire. Die diversiteit vormt mee de kracht van 4 X 7: er is geen overkoepelende thematiek, wel een goeie mix. De duur van 7 minuten biedt de regisseurs de mogelijkheid om zich als maker te onderscheiden. In de beperking toont zich ten slotte de meester.

Met 4 X 7 tonen we het enorme potentieel aan audiovisueel talent in Vlaanderen én de kracht van het documentaire genre.
Reinhilde Weyns, netmanager Canvas

4 X 7 is een initiatief van Canvas en De chinezen, in samenwerking met de Vlaamse Filmscholen en 48 film- en documentairemakers.

VRTNU VRTNU VRTNU