Spring naar inhoud
vanaf 31 oktober

Winteruur

#winteruur is begonnen als iets wat ik meed. Ondertussen lijkt het gemis ervan eerder leed.
Een kijker op Twitter
Net #winteruur met @jeroom, Wim Helsen en euh...Dirk bekeken. Een eenmans-staande-ovatie in je living is wat raar zeker? Maar welverdiend.
Een andere fan

Winteruur komt terug, met dezelfde Wim Helsen, dezelfde Boris, dezelfde zetel, een aangepast decor, spiksplinternieuwe gasten en bijzondere teksten. Het eerste seizoen van het minimalistische programma Winteruur verraste vorig jaar vriend en vijand van het geschreven woord en zorgde nu eens voor ontroerende, dan weer voor hilarische, maar altijd voor boeiende televisie. Maken zich nu al op voor het nieuwe Winteruur : Tom Van Laere, Lize Spit, Bent Van Looy, Katinka Polderman, Ish Ait Hamou, Wouter Torfs, Frank Vanderlinden, Michaël Borremans, Pascal Platel, David Van Reybrouck, Miet Smet en vele anderen. Vanaf maandag 31 oktober.

Small is beautiful

Wim vraagt zijn gasten om een korte tekst mee te brengen die voor hen een bijzondere betekenis heeft, hen inspireert of beïnvloedt. Dat kan een korte passage uit een boek zijn, een geboortetekst of begrafenislied, een trouwbelofte, een gedicht, een citaat uit de bijbel, een stuk uit een speech, een songtekst, een spreuk op een muur of een krantenartikel.

Inzicht en ontroering

Omdat iedereen wel een tekst heeft die zijn of haar leven beïnvloed of geïnspireerd heeft. Omdat de aandacht voor tekst en gast vreugde, ontroering en inzicht doet ontstaan. Omdat een gesprek ons anders kan doen kijken naar de wereld. En omdat iedereen graag naar een hond kijkt.

Wim Helsen en Boris

De gasten

Ook voor dit tweede seizoen kiest Wim zijn gasten zeer zorgvuldig. Mensen die hem opvallen, prikkelen, inspireren, uitdagen of interesseren. En zo zijn er gelukkig nog heel wat. Comedians, schrijvers, dichters, theatermakers, kunstenaars uiteraard. Maar ook wetenschappers, muzikanten, bedrijfsleiders, architecten, sportmensen, opvallende televisiepersoonlijkheden, en zowaar zelfs een echte minister van staat.

Het boek

In oktober verschijnt ook het boek Winteruur, waarin Wim Helsen samen met zijn 80 gasten terugblikt op het eerste seizoen van Winteruur. Het is een publicatie van uitgeverij Horizon in samenwerking met Panenka en VRT Line Extensions.

Winteruur is een productie van Panenka voor Canvas