Spring naar inhoud
maandag tot donderdag

Winteruur

In Winteruur brengt een gast zijn favoriete tekst aan. Een ode aan het geschreven woord. Van maandag- tot donderdagavond op Canvas. Te herbekijken op canvas.be.

winteruur

ontdek de laatste gasten

Winteruur is een kort en simpel programma, waarin Wim Helsen interessante gasten uitnodigt voor een gesprek over hun favoriete tekst en de schoonheid van het geschreven woord. De gasten kunnen kunstenaars en theatermakers zijn, maar net zo goed ondernemers, wetenschappers of schrijvers.

Small is beautiful

Wim vraagt zijn gasten om een korte tekst mee te brengen die voor hen een bijzondere betekenis heeft, hen inspireert of beïnvloedt. Dat kan een korte passage uit een boek zijn, een geboortetekst of begrafenislied, een trouwbelofte, een gedicht, een citaat uit de bijbel, een stuk uit een speech, een songtekst, een spreuk of een krantenartikel.

Less is more

Wim polst naar de reden waarom de gasten juist die tekst gekozen hebben, wat ze erin lezen en wat hij voor hen betekent. Biedt hij soelaas, hernieuwde energie en inspiratie? Kunnen ze ermee lachen of zijn ze erdoor ontroerd? Een kort, authentiek en eerlijk gesprek van tien minuten. Winteruur staat voor eenvoud en beperking. In stilte luistert de hond Boris mee.

Inzicht en ontroering

Omdat iedereen wel een tekst heeft die zijn of haar leven beïnvloed of geïnspireerd heeft. Omdat de aandacht voor tekst en gast vreugde, ontroering en inzicht bezorgt. Omdat een gesprek ons anders kan doen kijken naar de tekst, maar ook naar de gast zelf. En omdat iedereen graag naar een hond kijkt.

Annemie Van Hove, producer - redacteur Winteruur

Winteruur is een programma van Panenka voor Canvas en wordt gemaakt door o.a. Erik Hauters, Wim Helsen, Tom Lenaerts, Kato Maes, Griet Melis en Annemie Van Hove, Vera Grootaers en Tom Baetens.

Wim Helsen