Unsere Mutter, unsere Vater

Dinsdag om 21:35 (16+)

Spraakmakende Duitse fictiereeks over het leven van vijf jonge Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog. We volgen hun lotgevallen in Nazi-Duitsland en Oost-Europa tussen 1941 en 1946.

Aflevering 1: Eine andere Zeit, Teil 1

Aflevering 1: Eine andere Zeit, Teil 1

Berlijn, juni 1941. Enkele dagen voor de inval van het Duitse leger in de Sovjet-Unie komen vijf jeugdvrienden nog eens samen om afscheid te nemen. Luitenant Wilhelm Winter is een gedreven soldaat in de Wehrmacht. Friedhelm is zijn jongere broer: eveneens soldaat, maar minder overtuigd van de goede zaak. De ernstige Charlotte gelooft vast in het nationaalsocialisme en wil zich als verpleegster aanmelden bij het leger om haar volk en Führer te dienen, én om dichter bij Wilhelm te zijn, op wie ze heimelijk verliefd is. De levenslustige Greta moet niets van politiek en oorlog weten, maar wil doorbreken als zangeres en actrice. Haar joodse verloofde Viktor probeert ondertussen vertwijfeld zijn ouders te overtuigen om Duitsland eindelijk te verlaten. De vijf spreken af om elkaar na de oorlog opnieuw te ontmoeten. Lang zal het wellicht niet duren. Tegen Kerstmis zullen ze wel weer thuis zijn...

Duur : 46 minuten

Reeks

Unsere Mutter, unsere Vater

Spraakmakende zesdelige ZDF-reeks over het leven van vijf jonge Duitsers tussen 1941 en 1946. We volgen hun heel verschillende lotgevallen in Nazi-Duitsland en Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Met: Volker Bruch (Wilhelm Winter), Tom Schilling (Friedhelm Winter), Katharina Schüttler (Greta), Ludwig Trepte (Viktor Goldstein), Miriam Stein (Charlotte) e.a.

6 afleveringen

Jouw Mening

Reacties

Unsere mutter, unsere vater

Kan men de eerste aflevering nog steeds herbekijken op net gemist,ik vond ze niet terug.
Mvg
Marc

Unsere mütter, unsere Väter

Hartelijk dank voor jouw reactie. zowel de eerste alds de tweede aflevering zijn momenteel nog te herbekijken in Net gemist.

kan men het herbekijken in

kan men het herbekijken in net gemist grtjs

Sherlock - derde reeks

Sherlock was enkel beschikbaar via Net Gemist. Niet via Ooit Gemist. De laatste aflevering was op 1 februari, dus niet meer beschikbaar in Net Gemist.

Unsere mütter, unsere Väter

Inderdaad, de reeks is te herbekijken via Net gemist.

Veel over gehoord en gelezen;

Veel over gehoord en gelezen; verwacht er ook veel van!

Unsere Mutter,Unsere Vater

Reeks onlangs gevolgd op NED 3.
Bij momenten spannend en beklijvend.Sterk geacteerd. Vier sterren

Unsere Mütter, Unsere Väter

Geachte,
Deze reeks zagen we reeds 3 keer op Duitse zenders (via schotelantenne). Onvergetelijke personages, door jonge rasacteurs neergezet en zo realistisch mogelijk verfilmd. Toen wij deze reeks voor het eerst zagen werd zij ook vertoond in Duitse Middelbare Scholen. De gezichten van de adolescenten waren eveneens onvergetelijk: een mengeling van onwetendheid over dit onderwerp, van afschuw voor de feiten, van begrip voor hun grootmoeders en grootvaders die door het regime verplicht waren zich te engageren in de oorlog en zo hun levensdromen teniet zagen gaan.
Ongelooflijk blij dat Canvas deze indrukwekkende reeks overneemt!.

UNSERE MÜTTER, UNSERE VÄTER

Deze kwaliteitsreeks kan ertoe bijdragen om onze oosterburen beter te begrijpen.
Te begrijpen waarom de oorlog nog altijd taboe is in D.
Ik hoop ook dat er begeleidende programmas gaan komen zoals bij de duitse (en poolse)omroep het geval was.

Unsere Mutter,Unsere Vater

Volkomen gelijk heb je.Gefascineerd zitten kijken naar die spannende,beklijvende reeks,onlangs uitgezonden op Ned 3.Vijf sterren

Unsere Mütter, unsere Väter

een schitterende reeks die ook eens de andere kant van de oorlog laat zien.
Het zou het verhaal van mijn roots kunnen zijn. AANRADER!