Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete, Annelies Beck of Stef Meerbergen.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 79

Herziening ziekenhuisfinanciering
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) stelt vandaag haar nieuwe ziekenhuisfinanciering voor. Ze zet de krijtlijnen uit van een “grondige herziening” van de bestaande regels. Die was nodig aangezien twee op de vijf Vlaamse ziekenhuizen verlies maken. Maar wat zit er juist onder de noemer ‘ziekenhuisfinanciering’? En wat zal deze “grondige herziening” inhouden? De minister komt zelf naar de studio.

De politieke week
Ivan De Vadder bespreekt de politieke week. Een week die gekleurd werd door het debat rond de tax shift en de nieuwe N-VA-campagne. Welke uitspraken sprongen in het oog en welke mogelijke tactieken schuilen achter deze uitspraken? Een overzicht.

De toekomst van 3D-printing
Materialise is een Leuvens 3D-printingbedrijf dat al jarenlang tot de wereldtop behoort. Naar aanleiding van z’n 25e verjaardag stelde het zijn werken tentoon op een expo. Volgens Hoet Design Studio, die naar aanleiding van de expo samenwerkten met Materialise, “heeft 3D-printing hen de mogelijkheid gegeven om ontwerpen te verwezenlijken die ze anders nooit op de markt hadden kunnen brengen.” Zal 3D-printing ons leven veranderen? Bart Aerts trok naar de Materialise-expo en stelde zich de vraag.

Vrijdaggast: Peter Hinssen
In het kader van de Digitale Week nodigden we Peter Hinssen uit, één van Europa’s meest gerenommeerde stemmen wat betreft de impact van technologie op de maatschappij. Is onze maatschappij voldoende voorbereid op de technologische uitdagingen? Kan men te ver gaan in digitalisering? En wat denkt hij van de overname van Base door Telenet? Annelies Beck houdt een open gesprek met deze innovatiegoeroe.

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Gisteren om 19:59
  • Gisteren om 00:50
  • Vandaag om 09:00

Reeks 2015

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete, Annelies Beck of Stef Meerbergen.

74 afleveringen