Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 183

Proces Sharia4Belgium
Op de zevende dag van het proces tegen Sharia4Belgium zijn voor het eerst enkele Syrië-strijders zelf aan het woord geweest. Ozana Rodrigues Viana, de moeder van Brian De Mulder die nog in Syrië zit, haalde scherp uit naar kopstuk Fouad Belkacem. Zij komt naar de studio samen met advocaat Jos vander Velpen.

IS-rekruut
Van Australisch crimineel tot IS-symbool, dat is het verhaal van Khaled Sharrouf. Hij werd bekend toen hij op foto’s poseerde met afgehakte hoofden samen met zijn zoon. “Hij is niet slecht, hij is gek”, zegt zijn vroegere advocaat. Stef Meerbergen reconstrueert de levensloop van de Australiër.

Afro-Amerikanen in Amerika
Wat ging vooraf aan de rassenconflicten in Ferguson, Missouri? Afro-Amerikanen voeren al lang een strijd voor gelijke rechten en tegen politieagressie. Karine Claassen spoelt terug in het archief. Over de historische strijd en over Ferguson praat Lieven met Olivia Rutazibwa, professor Politieke Wetenschappen aan de Portsmouth University.

Beloftevolle start-up
Het Belgische bedrijf neoScores is verkozen tot de op een na meest beloftevolle starter ter wereld. NeoScores ontwikkelde een applicatie waarmee muzikanten digitale partituren beheren. De iTunes van de partituren noemen ze zichzelf. Willem Van Mullem ging de app testen.

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Gisteren om 19:59
  • Gisteren om 01:46
  • Vandaag om 09:00

Reeks 2014

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

246 afleveringen