Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 47

Vandaag gaf de afgezette Oekraïense president Viktor Janoekovitsj een persconferentie waarin hij zei nog steeds de enige president van het land te zijn. Lieven ontvangt Ihor Dolhov in de studio. Dat is de Oekraïense ambassadeur in ons land. 

“Het meest complete verhaal over Edward Snowden”, zo wordt het boek ‘De Snowden Files’ van Luke Harding genoemd. Steven Decraene sprak met de journalist van The Guardian. Over de impact van de onthullingen en over de vergelijking met Julian Assange.

Zou het kunnen dat we in de toekomst niet langer op de traditionele manier lezen? De ‘Spritz’-technologie toont je in sneltempo letters achter elkaar. Zo kan je 1.000 woorden per minuut lezen. Een stuk sneller dan lezen op de normale manier.

De film ‘Monuments Men’ gaat over een groep kunstkenners die op het einde van de oorlog naar het  front werden gestuurd om door de Nazi’s in beslag genomen kunstwerken terug te vinden. Daaronder ook het Lam Gods en de Brugse Madonna. Ward Verrijcken sprak met de schrijver, regisseur en acteur in de film: George Clooney.

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Dinsdag 11 maart om 19u59
  • Woensdag 12 maart om 02u21 (herhaling)
  • Woensdag 12 maart om 09u00 (herhaling)

Verkiezingsuitzending bijwonen?

In de aanloop naar de verkiezingen licht Terzake de verschillende politieke partijen door. Wat deden ze goed en slecht? Welke ministers verdienen goede en slechte punten? Ook de verschillende niveaus komen aan bod: federaal, Vlaams en Europees. Wat hebben de regeringen gepresteerd? En wat zijn de grote uitdagingen voor hun opvolgers? Kortom, alles om een helder zicht te krijgen op de partijboegbeelden en hun plannen.

Wil je graag een uitzending live meemaken? Schrijf je dan snel in:

Nieuw op vrijdag

Terzake pakt uit met een vernieuwde vrijdageditie. Uiteraard is er op vrijdag nog altijd een kijk op de actualiteit. Het verhaal van de dag en achtergrond bij het nieuws zijn vaste ingrediënten. Maar daarnaast zijn er ook twee nieuwe rubrieken: De blik van Ivan en Het vrijdaggesprek.

De blik van Ivan

Johnny Thijs stapt op. Minister Labille mag het in het parlement komen uitleggen. Forse taal voor de microfoons. Twitter slaat op hol. De Wetstraat in galop. Om het politieke spel beter te begrijpen is het vaak bijzonder verhelderend om even op de pauzeknop te drukken en terug te blikken. Zeker met verkiezingen in het vooruitzicht. Terugblikken en bijleren. Door de ogen van iemand die politiek eet en drinkt. Iemand met een gedacht.

 

Voortaan laat Ivan De Vadder elke vrijdag bij Annelies of Lieven zijn licht laten schijnen over de politieke actualiteit van de afgelopen week. Aan de hand van opmerkelijke uitspraken en beelden.

Het vrijdaggesprek

Maar er is meer dan politiek. Terzake wil op vrijdag ook eens langer kunnen praten met een man of vrouw die zich tijdens de afgelopen week heeft doen opmerken. Of met iemand die een interessant verhaal heeft dat wat ondergesneeuwd raakte. Een langer gesprek dan gebruikelijk. Met CEO Marc Saverys over zijn mammoetinvestering bijvoorbeeld, met Minister Labille over Johnny Thijs, met de coach van de onze volleybalvrouwen…

Reeks 2014

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete of Annelies Beck.

246 afleveringen