Terzake

Elke weekdag om 20:00

Nieuws- en duidingsmagazine gepresenteerd door Lieven Verstraete, Annelies Beck of Stef Meerbergen.

De onderwerpen van vanavond

Aflevering 75

Vluchtelingencrisis
De Europese ministers van Binnen- en Buitenlandse Zaken overleggen vandaag over de vluchtelingencrisis in het Middellandse Zeegebied. Dat overleg stond al langer op de agenda, maar is vervroegd door de dramatische scheepsramp van dit weekend. Is de kritiek dat de EU te laks optreedt in de vluchtelingencrisis terecht? En met welke maatregelen wil de EU komaf maken met deze kritiek? Wij spreken met minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon vanuit Luxemburg.

Overname Base
Telenet neemt de telecomoperator Base over van de Nederlandse groep KPN. CEO van Telenet John Porter noemt de overname "strategisch en complementair belangrijk". Is dat effectief zo? Wie zijn de winnaars en wie zijn de verliezers? Thomas De Graeve werpt een blik op de overname, minister van Digitale agenda en Telecom Alexander De Croo licht het dossier toe in onze studio.

Onderhandelingen handelsverdrag
Vandaag start een nieuwe onderhandelingsronde over het handelsverdrag tussen Europa en de VS: TTIP. Al sinds de start van de onderhandelingen beroert TTIP de gemoederen in Europa. Dit weekend nog betoogden ongeveer 2000 mensen in Brussel tegen het verdrag. Maar waar gaat het precies om en vanwaar de tegenkanting? Pieterjan De Smedt kadert het verhaal, Hendrik Bourgeois van de Amerikaanse Kamer van Koophandel komt naar de studio.

De kracht van Californië
Als de Amerikaanse staat Californië een land was geweest, zou het nu de zesde economie ter wereld zijn. In omvang gaat het dit jaar zelfs de grootmachten Rusland en Brazilië voorbij. Opmerkelijk, aangezien Californië een paar jaar geleden, tijdens de wereldwijde recessie, nog op de rand van de financiële afgrond balanceerde. Hoe kwam deze indrukwekkende comeback van Californië tot stand? In een reportage van onze Nederlandse collega’s van Nieuwsuur tonen wij u de kracht van Californië.

Duur : 35 minuten
Op tv
  • Gisteren om 19:59
  • Gisteren om 00:08
  • Vandaag om 09:00

Reeks 2015

Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Lieven Verstraete, Annelies Beck of Stef Meerbergen.

74 afleveringen

Jouw Mening

Reacties

Verslaggeving TTIP op 20/04/15

Foei die verslaggeving over TTIP. Slechts de ondernemerswereld uitgenodigd voor een gesprek zodat niet-tegensprekelijk de lof kon gezongen worden van het opzet van TTIP. Flagrante leugens en verdraaiingen en vergoelijkingen van wat op het spel staat konden ongestoord hun weg vinden. Ter Zake schiet hier schromelijk tekort in zijn informatieopdracht.
Of bereidt de VRT al toekomstige Publiek Private Partnerships voor om de klappen van toekomstige overheidsbezuinigingen op te vangen en moet 'his masters voice' opgevoerd worden om de gunsten van het bedrijfsleven te winnen?
Journalistiek echt beneden alle peil en hemeltergend dat de redactie zich leent tot zo'n vuige eenzijdige propaganda een openbare omroep onwaardig!